PODRŽITE MLADE RUKOMETAŠICE: Prekaljena Marija Čolić poziva sve da pomognu podmlađenoj selekciji protiv Bugarske

S. K.

10. 10. 2023. u 22:00

PRVI ispit za podmlađenu žensku rukometnu reprezentaciju. Naše dame sutra (18.00) u Zrenjaninu protiv Bugarske startuju u grupi 6 kvalifikacija za EP 2024. u Mađarskoj, Austriji i Švajcarskoj. U drugom meču naše grupe Crna Gora dočekuje Tursku.

ПОДРЖИТЕ МЛАДЕ РУКОМЕТАШИЦЕ: Прекаљена Марија Чолић позива све да помогну подмлађеној селекцији против Бугарске

FOTO: RSS

- Promenili smo i podmladili dosta tim, ali smo morali da pozovemo Mariju Čolić da nam pomogne. Nadamo se i da ćemo pored neiskustva ostvariti željeni rezultat. Najvažnije je da su sve devojke motivisane, da imaju želju i volju da pokažu koliko vrede. Očekuje nas ozbiljan duel sa Bugarkama, ali se nadamo pobedi - istakao je na presu selektor Uroš Bregar.

Kormilar Srbije podvlači da se za Bugarke, koje ne pripadaju evropskom vrhu, pripremaju ozbiljno.

- Mi smo sebi najveća opasnost. Nikako ne smemo da potcenimo protivnika, moramo da budemo sto posto fokusirani, da igramo timski, čvrsto u odbrani i da iz nje razvijemo kontranapad.Znam da će mnoge devojke zbog mladosti imati tremu, ali i da ćemo zajedno to da pregrmimo kako bismo slavili - podvukao je Bregar.

Iskusna golmanka Marija Čolić se posle četiri godine vratila u reprezentaciju:

- Iskreno, nemam utisak da sam povratnik, jer su me sjajno prihvatile mlade devojke i stručni štab. Osećam se fenomenalno i želela bih sve da zamolim da podržimo devojke, da ih ne optisujemo što su mlade, jer svi smo mi imali 20 godina i bilo nam je sjajno kada smo imali ljude uz nas koji su nam davali krila. Ove devojke trebaju takve ljude, da im damo šansu. Sećam se kada sam odlazila, 2019, da smo lako savladale tada podmlađenu Dansku. I te Dankinje su lane postale vicešampionke. Sve je jasno, dajmo im šansu, jer neće ih podržati stranci.

Jedna od najiskusnijih Anđela Janjušević podvlači da ih očekuje dosta rada u novom ciklusu, a o meču sa Bugarskom je rekla:

- Smatram da će biti dobra utakmica u kojoj je najvažnije da sve pružimo maksimum. Verujem da će u dvorani biti lepa atmosfera i da će navijači da nas podrže. Ovde smo uvek bile dobrodošle i imale sjajnu podršku.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona