ŠAHOVSKO TAKMIČENJE U PARAĆINU: Od sutra na „Prestižu“ Prva liga centralne Srbije

Зорана Рашић
Zorana Rašić

29. 09. 2023. u 11:24

ŠAHOVSKI savez centralne Srbije u saradnji sa Omladinskim šahovskim klubom „Paraćin“ organizuje od 30. septembra do 8. oktobra na bazenima „Prestiž“ u Paraćinu Prvu ligu centralne Srbije u šahu za 2023. godinu.

ШАХОВСКО ТАКМИЧЕЊЕ У ПАРАЋИНУ: Од сутра на „Престижу“ Прва лига централне Србије

Foto: OŠK "Paraćin"

Prva liga CS predstavlja drugi rang takmičenja po klasifikaciji Šahovskog saveza Srbije i pobednik Lige će se naredne godine takmičiti u elitnom društvu 12 najboljih klubova u Srbiji u Prvoj ligi za 2024. godinu.

OŠK „Paraćin“ će dvanaesti put nastupiti u ovom rangu takmičenja, a prvi put u svom gradu, pred domaćom publikom, biće i u ulozi tehničkog organizatora.

- Potrudićemo se da ova liga bude organizovana na najvišem mogućem nivou i da postavimo nove standarde u organizaciji šahovskih liga na ovim prostorima. S obzirom na to da je Paraćin u poslednjih nekoliko godina bio domaćin različitih šahovskih takmičenja, može se zaključiti da je dobio veliko poverenje Šahovskog saveza Srbije za organizaciju takmičenja  iz svog kalendara – ističe Saša Jevtić, internacionalni organizator i sudija, FIDE trener i FIDE majstor.

Takmičenje će biti otvoreno u subotu u 15,45 sati u prisustvu predstavnika ŠS centralne Srbije  i lokalne samouprave.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)