"U PARIZU ĆE DRUGA PESMA DA BUDE": Vučić ugostio srpske odbojkašice - Srebrna medalja je najbolji poklon iz Brisela (VIDEO)

Novosti online

04. 09. 2023. u 17:49

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić, primio je danas u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika republike, žensku odbojkašku reprezentaciju Srbije, koja je osvojila srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu.

У ПАРИЗУ ЋЕ ДРУГА ПЕСМА ДА БУДЕ: Вучић угостио српске одбојкашице - Сребрна медаља је најбољи поклон из Брисела (ВИДЕО)

Foto: Tanjug

Podela kartica

Nakon obraćanja predsednika i kapitena, usledila je podela kartica svim odbojkašicama i članovima tima, Poštanske štedionice koje je u ime cele reprezentacije preuzela Maja Ognjenović.

Obraćanje Maje Ognjenović

Kapiten ženske reprezentacije Srbije zahvalila se predsedniku i ministru što uvek nađu vremena za njih.

- Ne treba da budemo tužne, jer biti u prva dva mesta u Evropi je uspeh. Hvala Sportskom savezu na svim uslovima ipodršci koja nam treba za pripremu svakog takmičenja. Predsednik nam je zadao malo težak zadatak, a to je da pobedimo sve protivnice na predstojećim takmičenjima... Zaista smo osećali bezrezervnu podršku svih naših ljudi što u Srbiji što u dijaspori i beskarajno smo zahvalni na tome. Hvala vam i živela Srbija! - istakla je kapiten Srbije.

Maja je potom uručila mali znak pažnje predsedniku - belgijske čokoladice.

- Ova srebrena medalja je najbolji poklon iz Brisela. Vi ih lepo pobedite sve i da iz Pariza bude još više čokoladica - dodao je predsednik kroz osmeh, nakon što je konstatovao da su ove godine dobili čokoladice iz Brisela.

Obraćanje predsednika Vučića

- Ovo je odlika velikih šampiona, zato što su rođeni pobednici, ne trpe poraz i spremaju se za sledeću pobedu. Ne može da bude poraz kad osvojite srebrenu medalju, nakon svetske titule... Drage devojke, samo malo više osmeha. U Parizu će druga pesma da bude. - poručio je Vučić.

Predsednik se ponovo zahvalio devojkama, te istakao da je cel zemlja bila uz njih.

- Svuda gde živi naš narod, u Republici Srpskoj, Crnoj Gori i na celoj teritoriji bivše Jugoslavije. Niste bile ni svesne koliko su svi bili ponosni na vas. Nikada nismo ibali bolju sportsku selekciju, ali niko nam nikada niej doneo toliko medalja i uspeha kao ženska odbojka - istakao je predsednik te dodao da se nada da će i mušku odbojkaši da se "podignu".

- U maju 2025. završavamo ovaj veliki centar u Novom Beogradu pa ćete imati bolje mesto za treninge, lakše će biti i vama, i trenerima i stručnin timovima, svima - rekao je Vučić.

Kako je rekao njegova molba za devojke je da se plasiraju za Pariz, i da je on za nas od ključnog značaja.

- Sve što možemo daćemo za Pariz. Podićičemo nagradu za 100.000, a može da se desi i da podignemo za 200.000 evra za zlatnu medalju u Parizu - istakao je Vučić.

- Hvala vam što se borite uz taj prelepi osmeh koji svaka od vas ima, što lepo bodrite svoju zemlju, a ne sejerite zbog poraza nekog drugog - kazao je predsednik.

Zahvalio se i Poštanskoj štedionici koja je pripremila nagrade za svaku od članica naše selekcije.

- Tijana, šta god oni pričali, da znaš da si bolja od one Vargas, i to zna svaki čovek u zemlji - poručio je Vučić najboljoj srpskoj sportiskinji, te se još jednom zahvalio što su naše reprenzetativke odmah nakon napronog puta došle na prijem.

Podsećamo, ženska odbojkaška reprezentacija Srbije osvojila je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu, pošto je u Briselu u finalu kontinentalnog šampionata poražena od Turske rezultatom 3:2

Na prijemu u Predsedništvu Srbije, osim srebrnih odbojkašica i rukovodstva Saveza, bili su i ministar sporta Zoran Gajić, državni sekretar za sport Marko Kešelj, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Božidar Maljković i drugi.

BONUS VIDEO: Predsednik Vučić dobio zvanje Počasnog građanina Subotice

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (190)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona