TRNOVIT PUT DO RIMA: Odbojkaši sutra putuju u Italiju na 33. Evropsko prvenstvo

S. Krstović

27. 08. 2023. u 22:43

„ORLOVI“ se nadaju da će raširiti krila u Italiji. Odbojkaši sutra putuju u Peruđu, gde u sredu, 30.avgusta u grupi A protiv Švajacarske startuju na EP u Italiji, Bugarskoj, Severnoj Makedoniji i Izraelu. Naši asovi se nadaju da će nadmašiti sebe, da će na svom 15.šampionatu zaredom izboriti svoje 13.polufinale.

ТРНОВИТ ПУТ ДО РИМА: Одбојкаши сутра путују у Италију на 33. Европско првенство

Foto: Privatna arhiva

Optimizam greje i najiskusnijeg u našem taboru, Marka Podraščanina, kojem će ovo biti deveto evropsko prvenstvo. Do sada je osvojio dva zlata i tri bronze.

- Mislim da smo se pripremili jako dobro, da su mladi igrači doneli dosta energije, da se vidi elan da se na EP napravi dobar rezultat. Smatram da smo u najtežoj grupi, s obzirom da igramo protiv aktuelnog evropskog i svetskog prvaka Italije, veoma opasnih Belgijanaca i Nemaca, neugodnih Estonaca, dok su Švajcarci nepoznanica. U nokaut fazi se ukrštamo sa grupom C, gde je najveći favorit pobednik Lige nacija Poljska. Svesni smo da ako hoćemo da odemo na završne borbe u Rim, da moramo da pobedimo jednu od te dve reprezentacije – ističe Marko Podraščanin.

Rekorder po broju nastupa u nacionalnoj selekcije podvlači i da je pozitivna stvar što sve vreme igraju u Italiji.

- Dosta nas je igralo ili igra u Italiji, poznaje Peruđu i Ankonu, tako da se osećamo kao kod svoje kuće. Mentalitet ljudi u Peruđi je dosta sličan nama, interesovanje za naše utakmice je veliko, tako da ćemo imati veliku podršku, što će nas dodatno motivisati – naglašava Podraščanin.

Trofejni bloker smatra da im odgovara i raspored utakmica: u Peruđi će 30, 31.a vgusta i 1. septembra igrati sa Švajcarskom, Belgijom i Italijom, a u Ankoni 4. i 5. septembra sa -Estonijom i Nemačkom.

- Odgovara nam i št ćemo ostati u Italiji, jer planiramo da igramo osminufinala, četvrtfinale i ako Bog dan fajnal-for u Rimu.

Ipak, Podršačanin se u ovom trenutku ne opterećuje kvalifikacijama za Olimpijske igre, već hoće da idu korak po korak:

- Kada čovek razmišlja o budućnosti padne na prvoj stepenici, tako da će nam EP, kao i Liga nacija pomoći da podignemo formu, kao i da mlađi igrači odigraju što više velikih utakmica kako bi napredovali. Jer, vidi se da im to nedostaje u klubovima.

Prvi put posle 10 godina neće biti u paru sa Lisincem, koji zbog povrede propušta EP.

- Jako mi je krivo što Srećko neće biti tu. Ali, to je normalno, sada ne znam s kim ću biti u paru.Najvažnije je da igrači daju maksimum, mislim da nećemo da izneverimo navijače, verujem da će oni biti uz nas, da će nas podržati kao mi sada devojke – kaže Podraščanin.

Konkurencija na šampionatu će biti žestoka.

- Jako je težak put, mora da se pobedi dosta dobrih ekipa da bi se osvojila medalja. Mi možda u ovom trenutku ne spadamo u sam svetski vrh, među tri, četiri najbolje reprezentacije. Međutim, krasi nas timski duh gde imamo iskusnije igrače i mlađe koje hoće da se dokažu, tako da ćemo možda nekog da iznenadimo i odemo na završni turnir u Rimu.

Devojke nam motivišu

- ODBOJKAŠICE nas motivišu, jer prave bolje rezultate poslednjih godina od nas, tako da su nam inspiraciju. Pohvalio bih i njihovu pesmu, sviđa mi se i moji klinci je pevaju kući – kaže Podraščanin.

Otvaranje u Bolonji

U BOLjONjI odbojkaši Italije i Belgije otvaraju 33. Evropsko prvenstvo. Kasnije se obe selekcije sele u Peruđu, gde će u okviru grupe A odmeriti snage i sa Srbijom.

Ostale grupe igraju se u Varni (grupa B), Skoplju (grupa C) i Tel Avivu (grupa D). Nokaut faza igra se u Bariju i Varni, a polufinale i finale u Rimu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)