TIMSKI DO PODVIGA: Odbojkaši u ponedaljak putuju na Evropsko prvenstvo u Italiji

S. K.

26. 08. 2023. u 22:43

KOFERI su već spakovani. Odbojkaši sutra putuju iz Beograda preko Rima za Peruđu, gde 30. avgusta u grupi A protiv Švajcarske startuju na 33. EP u Italiji, Bugarskoj, Severnoj Makedoniji i Izraelu.

ТИМСКИ ДО ПОДВИГА: Одбојкаши у понедаљак путују на Европско првенство у Италији

FOTO: FIVB

"Orlove" potom 31. avgusta očekuje duel sa Belgijom, a 1. septembra sa Italijom. Potom se sele u Ankonu, gde će 4. septembra igrati sa Estonijom, a dan kasnije sa Nemačkom. Prve četiri selekcije izboriće osminu finala, a naša grupa sa grupom C, gde u Skoplju igraju Severna Makedonija, Danska, Holandija, Crna Gora, Poljska i Češke.

Miran Kujundžić je srećan što će konačno debitovati na šampionatima Starog kontinenta:

- Nadam se da ću da pružim što bolje partije, a pre svega se nadam da će svi biti zdravi da pomognu ekipi, kako bismo iz meča u meč pokazali timski duh i zajedništvo, koje nas krasi od prvog dana priprema. Nadam se da će nam to pomoći da ostvarimo što bolji rezultat - ističe Kujundžić.

Novi primač Galatasaraju priznaje da se najviše raduje prvoj utakmici sa Švajcarskom, jer je debitantska.

- Svako će najlepša, ali i najteža biti sa evropskim i svetskim prvacima Italijanima. Verujem da ćemo vremenom da se opustimo i popravimo još više formu - veruje Kujundžić.

Naša selekcija je na dosadašnjim evropskim prvenstvima osvojila 12 medalja - tri zlata, jedno srebro i osam bronzi. Pre dve godine u Poljskoj bila je četvrta.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini