NEVEROVATNO, ATLETIKA OVO NE PAMTI! Imala svetski rekord u ruci, a onda ostavila naciju u šoku (VIDEO)

Novosti online

19. 08. 2023. u 22:08

Finale u trci mešovitih štafeta na 4h400 metara na Svetskom prvenstvu u Budimpešti donelo je drugu veliku dramu i neverovatan epilog.

НЕВЕРОВАТНО, АТЛЕТИКА ОВО НЕ ПАМТИ! Имала светски рекорд у руци, а онда оставила нацију у шоку (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Naime, nakon što je Sifan Hasan, Etiopljanka koja je 2013, kao 20-godišnjakinja, uzela holandsko državljanstvo, padom pred ciljem "ispustila" zlato u trci na 10.000 metara (VIDEO), isto se desilo koji minut kasnije reprezentaciji Holandije u pomenutom štafetnom nadmetanju.

Femke Bol pada pred ciljem, američka štafeta trijumfuje uz svetski rekord / FOTO: Tanjug/AP

Naime, sunarodnici Bolove, Limarvin Bonevasija, Like Klaver i Isaja Klajn Ikink su posle tri izmene imali prednost od 13 stotinki u odnosu na favorite, Amerikance, za koje su dotad trčali Džastin Robinson, Rozi Efiong i Metju Boling.

Ali, onda je nastao pravi triler.

Bolova je vodila do pred sam kraj finala, zaostatak je u finišu vrlo značajno smanjivala Aleksis Holms i zatim, pred samim ciljem - holandska reprezentativka je pala.

Štafeta joj je pritom ispala, čime je njena ekipa diskvalifikovana, a tri koraka od mesta gde je Femke Bol na kraju svog pada udarila glavom o stazu (i, srećom, prošla bez vidljivih posledica)...

Pad Femke Bol pred ciljem u finalu mešovitih štafeta 4h400 metara na Svetskom prvenstvu u atletici / FOTO: Tanjug/AP

... Amerikanka je prošla kroz cilj.

I to uz novi svetski rekord - 3:08,80. 

Dosadašnji najbolji rezultat svih vremena u ovoj mešovitoj disciplini su, od 2019, držali takođe Amerikanci - Vilbert London, Alison Feliks, Kortni Okolo i Majkl Čeri, i to sa 3:09,34.

Ipak, u senci tog svetskog rekorda ostaće upamćeno kako je, u razmaku od samo nekoliko minuta, jedna reprezentacija, Holandija, ostala bez dve medalje, možda i dva svetska zlata - zbog gotovo istovetnih pehova, padova pred samim ciljem.

BONUS VIDEO: Sportski skandal koji je ušao u istoriju

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)