TO MOGU SAMO VELIKE EKIPE: Vaterpolisti srećni što su 0:5 pretvorili u pobedu nad Crnom Gorom na SP u Fukuoki

S. K.

21. 07. 2023. u 15:52

KAO nekad. Vaterpolisti su u stilu svojih slavnih prethodnika 0:5 pretvorili u veliku pobedu nad Crnom Gorom. "Delfini" su posle očajnog starta zaigrali otresitije i radovali se posle peteraca - 17:15 (3:6, 4:2, 2:3, 4:2 - 4:2). Srbi su završili kao drugi u grupi D i u osminifinala, u nedelju (11.30), sastaju sa Japanom.

ТО МОГУ САМО ВЕЛИКЕ ЕКИПЕ: Ватерполисти срећни што су 0:5 претворили у победу над Црном Гором на СП у Фукуоки

Foto: EPA-EFE/Tibor Illyes

- Opet smo ušli u utakmicu katastrofalno, sa minus pet. Ne znam zbog čega nam se to dešava, nadam se da nam je ovo poslednji put, jer to više ne sme da nam se događa. Čestitam ekipi, stručnom štabu, što smo uspeli da se izvučemo posle 0:5 - naglasio je za "Novosti" kapiten Nikola Jakšić.

Naša selekcija juče je pokazala da ima karakter, da se nikad ne predaje, da se bori do poslednje lopte i da ima snage za velike preokrete.

- Loše smo startovali i to nam nije prvi put. Greške moramo da svedemo na minimum. Ono što nas je krasilo je timska igra, agresivnost i volja.Kada nas nije išlo bodrili smo se i to treba da zadržimo do kraja, jer mislim da je to ključ - istakao je fenomenalni Đorđe Vučinić.

A početak velikog derbija je bio užasan za "delfine". Spuštenog garda u odbrani dozvolili su Crnogorcima da za četiri i po minuta povedu sa 5:0.Srećom, Srbi su počeli da dolaze do daha, svoje igre. Predvođeni kapitenom Jakšićem i raspoloženim Vučinićem strpljivo su iz četvrtine u četvrtinu smanjivali prednost velikog rivala.

- Mi kao da krenemo da igramo tek kada smo u nokdaunu. Danas smo bili u nekakvom grču,bili paralisani u prvih pet minuta i trgli se posle 0:5. I preokrenuli, što je odlika velikih ekipa - primetio je Strahinja Rašović.

Naši su tek u finišu prvog poluvremena uzdrmali samopouzdanje Crnogoraca, kada su od 4:8 stigli do 7:8.

- Možda i dalje imamo preveliki respekt, manjak samopuzdanja, jer nismo imali timske pobede kao danas. Mislim da će se to u budućnosti promeniti, jer nema potrebe da nikoga toliko respektujemo - naglasio je centar Nemanja Ubović.

Crnogorci su održavali prednost od dva gola sve do šest minuta pre kraja, kada je Perković pogodio za 12:10. Tada su "delfini" zaigrali čvršće u odbrani, razbranio se Mišović, proradio je šut i Radulović je minut i 19 sekundi pre kraja doneo prvo vođstvo - 13:12. Ipak, Crnogorci su golom Ukropine 19 sekundi pre kraja izborili peterce - 13:13. U penal seriji Đuro Radović je pogodio prečku, dok je Mitrović odbranio šut Matkovića.

- Opet smo slabo počeli u odbrani i napadu. Međutim, kako je vreme prolazilo bili smo sve bolji, zaigrali kvalitetnije u odbrani. Najbitnije je da smo pobedili, jer je ulog bio veliki. Penali? U sportu ništa nije slučajno - podvukao je Branislav Mitrović.

Stevanović: Veliko iskustvo

SELEKTOR Uroš Stevanović je za sajt Svetske federacije istakao:

- Bio je problem kada smo gubili 5:0, ali nije bio problem da se vratimo. To smo uspevali da uradimo više puta u ranijem periodu. Sada imamo dosta novih igrača i svaka odigrana utakmica je za njih veliko iskustvo. Inače, veliki rivalitet među nama vlada od kada su dve države postale samostalne, posebno od finala EP 2008. u Malagi. Tako je bilo i sada.

Preko Japana do Italije

NEDELjA je dan "D" za naše vaterpoliste. U osminifinala igraju sa žilavim Japancima, koji su u prve dve četvrtine namučili Hrvate - 12:17 (3:4, 3:3, 3:8, 3:2). Najubojitiji kod domaćina bio je Adači sa četiri gola.

Ukoliko "delfini" pobede domaćina u četvrtfinalu, 25. jula, sastaće se sa vicešampionom sveta, Italijom. Pobednik tog duela u polufinalu igra sa boljim iz meča Grčka - Hrvatska/Crna Gora.

SRBIJA - CRNA GORA 17:15

BAZEN: "Marina Mesi". Sudije: Aleksandresku (Rumunija), Spiritosanto (SAD). Igrač više: Srbija 8 (6), Crna Gora 11 (5). Peterci: Srbija 2 (2), Crna Gora 1 (0). Strelci iz peteraca: Drašović, Radulović, Vučinić i Jakšić za Srbiju, a Perković i Vasilije Radović za Crnu Goru.

SRBIJA: Mišović (7 odbrana), Radulović 1, Rašović 1, Ranđelović 1, Lazić, Milojević, Drašović 1 (1), Jakšić 3 (1), Janković, Ubović 1, Vučinić 5, Martinović, Mitrović (1 odbrana).

CRNA GORA: Andrić, Mačić 1, Perković, Averka 2, Čučković 1, Popadić, Vidović, Đuro Radović 1, Ukropina 2, Spaić, Matković 3, Vasilije Radović 2, Tešanović (15 odbrana).

Četvrtine: 3:6, 4:2, 2:3, 4:2 - 4:2

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona