BRONZA ZA UROŠA ŽIVANOVIĆA: Naš najtalentovaniji plivač treći na juniorskom Evropskom prvenstvu

S. K.

09. 07. 2023. u 18:45

POSLE srebra - bronza. Uroš Živanović doneo je još jednu medalju Srbiji na juniorskom Evropskom prvenstvu na beogradskom bazenu "25. maj - Milan Gale Muškatirović". Naša velika nada je u finalu na 100 metara prsno na cilj stigao treći - 1.02,09. Brži od Srbina bili su šampion Evrope Danac Jonas Gaur (1.01,78) i srebrni Holanđanin Stejn Lojter - 1.01,96.

БРОНЗА ЗА УРОША ЖИВАНОВИЋА: Наш најталентованији пливач трећи на јуниорском Европском првенству

foto m.vukadinović

Rođeni Beograđanin, koji je u sredu bio drugi na 50 m prsno, finale je plivao iz sve snage. Odlično je startovao i poveo trku. Međutim, posle 40 metara pretekao ga je Gaur. U drugoj polovini trke Živanović je pokušavao da prestigne Gaura, ali mu je uz "zasede" srebro preoteo Lojter. Inače, Danac Gaur je slavio i na 50 m prsno.

Danas su u kvalifikacijama bile neuspešne naše štafete na 4h100 m mešovito. Mladići su, bez Živanovića, bili 11. - 3.46,58, a devojke 19. - 4.20,60.

Podsetimo, Srbija je na šampionatu, koji je završen sinoć, osim Živanovića imala još dvojicu plivača u finalnim trkama. Petar Popović je na 50 m slobodno bio četvrti, a Stefan Maslo na 400 m mešovito sedmi.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)