"ORLOVI" KORAK DO PODVIGA: Odbojkaši nisu ulepšali jubilej Marka Podraščanina, ali on blista od ponosa

S. K.

08. 07. 2023. u 17:14

TAKO blizu, a tako daleko. Odbojkaši su na turniru Lige nacija u Anahajmu propustili veliku šansu da na kolena bace olimpijske pobednice, Francuze. Sjajni „orlovi“ su u drugom i četvrtom setu ispustili 23:21, što zbog grešaka sudije Lasije iz Dominikanske Republike, što zbog svojih propusta i na kraju su morali da čestitaju „galskim petlovima“ na pobedi – 1:3 (25:20, 23:25, 20:25, 26:28). Srbi večeras (22.30) igraju svoj poslednji meč u grupnoj fazi protiv Bugarske. Pobedom će sačuvati minimalne šanse da odu na F8 od 19. do 22. jula u Gdanjsku.

ОРЛОВИ КОРАК ДО ПОДВИГА: Одбојкаши нису улепшаli јубилеј Марка Подрашчанина, али он блиста од поноса

Foto: Privatna arhiva

Želeli su izabranici Igora Kolakovića da pobedom obeleže jubilej Marka Podraščanina, koji je nacionalni dres obukao 332.put i tako nadmašio dosadašnjeg rekordera Andriju Gerića. Ipak, poraz ih nije omeo da trofejnom blokeru posle utakmice poklone dres sa brojem 332.

- Želeo bih da pohvalim saigrače na izuzetnoj igri – rekao je za sajt OSS Marko Podraščanin. – Jedna sudijska odluka u drugom setu kod 23:23, kada je po odbojkaškim pravilima trebalo da dosudi poen za nas, nas je dosta poremetila. U svakom slučaju bila je ovo jedna od boljih, ako ne i najbolja, naša utakmica u Ligi nacija. Odigrali smo na zavidnom nivou protiv jedne od najboljih ekipa na svetu i treba da budemo ponosni na igre, ne samo protiv njih, već generalno u Ligi nacija.

Šteta je što Podršačanin jubilej neće da pamti po velikoj pobedi. Ali, iskusni bloker je svima zahvalan:

- Ovo je bio veliki dan za mene, moju porodicu, prijatelje, saigrače. Svi treba da budemo ponosni, naročito ja, s obzirom koliko sam dugo ovde, 17,18 godina. Hvala svima koji su deo mog puta. Nadam se da imam još goriva, da odemo do Pariza, jer bi Olimpijske igre bila kruna moje generacije. Bićemo jači na EP i u kvalifikacijama i nadam se da ćemo izboriti Igre.

Svestan je selektor Igor Kolaković da njegovi momci imaju za čim da žale, da ih je jedna, dve lopte delilo možda i od pobede. U drugom setu ih je poremtio sudija, ali u četvrtom su sami napravili nekoliko grešaka...

- Igrali smo jako dobro u prvom setu, većim delom drugog čina, ali smo onda smo psihološki pali posle sudijske odluke koja nas je pogodila. Nismo se vratili već smo odmah završili taj set – 23:25. Dok smo došli sebi rival je napravio veliku razliku u trećem setu, koju smo u jednom trenutku stigli – 18:19. U četvrtom smo uspeli da se vratimo, povedemo sa 23:21, ali su onda oni sjajno servirali i igrali sistem „blok-odbrana“ jako dobro. Šteta, jer mislim da smo u drugom i četvrtom setu pogrešili u par situacija. Borili smo se sa njima, ali je i pored toga što imamo iskusne igrače ispalo da smo izgubili na neisksutvo u samim završnicama – naglasio je Kolaković.

Podraščanin za primer

JUBILEJ Marka Podršačanina impresionirao je i selektora Igora Kolakovića:

Iluzorno je pričati o Marku. To je 332 utakmice u dresu reprezentacije. Malo je takvih igrača u svetu. Zaslužio je lepši jubilej, nego što smo mi mogli da mu napravimo na meču sa Francuskom. Ali, biće prilika da se o tome govori. Svaka čast!

Brojali do 43

ČETVRTI set između Amerikanaca i Argentinaca ući će u anale svetske odbojke, jer su ga posle dosta preokreta dobili „gaučosi“ sa 43:41! Inače, Argentinci su se na kraju radovali pobedi od 3:2. 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)