SRBIJA PRVO SA NORVEŠKOM: Naše mlade rukometašice startuju na EP do 19 godina u Rumuniji

Novosti online

06. 07. 2023. u 09:40

RUKOMETAŠICE danas (14.00) protiv Norveške u rumunskom gradu Mioveni startuju na EP do 19 godine. Naše nade u petak (12.00) očekuje duel sa Mađarskom, a u nedelju (16.30) sa Francuskom.

СРБИЈА ПРВО СА НОРВЕШКОМ: Наше младе рукометашице стартују на ЕП до 19 година у Румунији

FOTO: Rukometni savez Srbije

Ovo je prvo učešće ove generacije na elitnom turniru posle pandemije i tehničkih problema koji su Srbiju držali van mape najboljih selekcija ovog uzrasta.

Selektor Dragan Markov je za sajt RSS govorio o ambicijama devojaka na EP:

- Na "Trofeju Karpata" odigrali smo tri izuzetno korisne i jake utakmice. Prvo poluvreme u sve tri utakmice bilo je zadovoljavajuće, ali nam je drugi deo igre pokazao nedostatke na kojima mora da se radi. Ovo je prvo prvenstvo ove generacije u A diviziji. Devojke će ovim učešćem dobiti veliko iskustvo i nadamo se kvalitet za budućnost jer većina njih je na pragu seniorske reprezentacije. Neke su već dobijale svoju šansu i na njih se računa u narednom periodu. Grupa nam je izuzetno teška, ali usmereni smo na ono što mi možemo da pružimo, da damo svoj maksimum i uradimo sve što je do nas za što bolji nastup.

Za kapitena Srbije Vladanu Mitrović nastup na EP je veliki izazov:

- Očekivanja su nam uvek na najvišem nivou, daćemo sve od sebe i stepenik po stepenik nadati se što boljem rezultatu. Imamo veliki izvazov ispred nas, najtežu grupu u prvom delu takmičenja, protivnike koji su poslednjih godina u vrhu svetskog rukometa. Vredno smo trenirale i verujem u naš trud i želju.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

FORMULA IMA NOVOG ŠAMPIONA! Vozač Meklarena Lando Noris u Majamiju stigao do prve pobede u Formuli 1