A SAD - EVROPSKO PRVENSTVO: Odbojkašice Srbije izvukle pouke i okreću najvažnijem takmičenju u 2023.

S. K.

03. 07. 2023. u 23:01

UMESTO da iz Suvona lete za Teksas, odbojkašice se sutra vraćaju u Beograd. Svetske prvakinje nisu uspele da u finišu izbore fajnal-ejt od 12. do 16. jula u Arlingtonu, pa će dobiti odmor kako bi što spremnije došle na priprema za EP od 15.avgusta do 3. septembra u Belgiji, Italiji, Nemačkoj i Estoniji. Posle šampionata Starog kontinenta u Kini očekuje ih kvalifikacioni turnir za odlazak na Olimpijske igre 2024. u Parizu.

А САД - ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО: Одбојкашице Србије извукле поуке и окрећу најважнијем такмичењу у 2023.

FOTO: volleyballworld.com

Zlatne devojke su loše počele grupnu fazu Lige nacija, jer su na prvom turniru u Antaliji doživele četiri poraza, od kojih je najšokantniji bio protiv Kanade (2:3). Na preostala dva turnira u Braziliji i Suvonu imale su učinak 6-2, ali je poraz u pretposlednjem kolu protiv Dominikanske Republike (2:3) bio koban. Za plasman među osam nedostajala im je baš pobeda na Dominikankama.

Ipak, smogle su snage da u poslednjem kolu pobede Bugarke sa 3:2, što im je donelo deveto mesto na zajedničkoj tabeli.

- Zadovoljan sam turnirom u Suvonu, šteta je što smo izgubile od Dominikanske Republike, ali stigao nas je umor, kao i protiv Bugarske. Turnir je naporan i važno je da smo ga završile pobedom. Sada imamo vremena da se spremimo za najbitnije takmičenje za nas, Evropsko prvenstvo, koje želimo da osvojimo. Ipak, idemo korak po korak i nadamo se ostvarenju tog cilja - ističe za sajt OSS Jovana Stevanović.

Maja Aleksić je zadovoljna što su Ligu nacija završile makar pobedom, jer tako nisu izgubile još bodova na svetskoj rang listi:

- Posle neočekivanog poraza od Dominikanske Republike izgubile smo svaku šansu da se plasiramo na F8 u Arlingtonu, što nam je bio cilj. Ali, predstoje nam dva jako važna takmičenja. Sledi nam odmor i sigurno jake pripreme za ono što nas očekuje od polovine avgusta. Pred nama su još tri meseca teškog rada.

Sjajna blokerka sa puno optimizma očekuje nastavak sezone, u kojem imaju velike ciljeve:

- Na turniru se videlo da sve igračice mogu da doprinesu nešto ekipi. Selektor je dosta kombinovao, menjao, tako da sam sigurna da može da zaključi šta može i koliko od koga da očekuje što će mnogo značiti za teže i važnije mečeve koji nas očekuju. Ne mogu da kažem da Liga nacija nije bila toliko značajna, ali nismo imale sreće od samog početka, a odigrale smo mnogo utakmica u pet setova. Na turniru u Suvonu nas je umor stigao, protiv Bugarske se videlo da možemo da izdržimo samo dva seta. Bilo je preteško, odmor će nam dobro doći da spremne dočekamo prvenstvo Evrope - naglašava Aleksićeva.

Četvrte na svetskoj listi

DEVOJKE su Ligu nacija započele kao prve na Svetskoj rang listi,a završile je kao četvrte. Porazi su im odnosili mnogo bodova,a pobeda kao protiv Bugarske (0,01) skoro ništa.

Inače, prve su Amerikanke, druge Italijanke, a treće Brazilke.

Brazil na Kinu

U ČETVRTFINALU završnog turnira Lige nacija u Arlingtonu se sastaju: Poljska - Nemačka, SAD - Japan, Turska - Italija, Brazil - Kina.

Zlato brani Italija.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave