JA SAM ODGOVORAN: Đovani Gvideti razočaran što odbojkašice nisu izborile plasman na F8 Lige nacija

S. K.

02. 07. 2023. u 16:00

ČASTAN oproštaj od Lige nacija. Odbojkašice su u poslednjem kolu turnirskog dela komericjalnog takmičenja u Suvonu teže nego što se očekivalo savladale Bugarsku sa 3:2 (20:25, 25:16,25:14,17:25, 15:4). Srpkinje su još prekjuče ispale iz trke za F8 od 12.do 16. Jula u Arlingtonu, a ova pobeda donela im je deveto mesto na zajedničkoj tabeli.

ЈА САМ ОДГОВОРАН: Ђовани Гвидети разочаран што одбојкашице нису избориле пласман на Ф8 Лиге нација

FOTO: FIVB

- Duel sa Bugarkama nije bio nimalo lako, jer smo pre meča znali da nema rezultatsku važnost. Rasploženje kod igračica je značajno palo posle poraza od Dominikanske Republike, jer su devojke znale da im pobeda u tom meču u kombinaciji sa današnjom može da donese četvrtfinale. Ipak, mislim da su se trudile i da su dale sve od sebe – istakao je za sajt OSS selektor Đovani Gvideti.

Naše dame su protiv Bugarki pokazale dva lica. U prvom i četvrtom činu očajno, a u preostala tri sjajno. Rivalke su lako došle do 1:0, u nastavku su se naše trgle i zahvaljujući Sari Lozo i Maji Aleksić preokrenule na 2:1. U četvrtom činu su ponovo pale, ali su uz pomoć Tijane Bošković u taj-brejku oduvale Bugarke i tako takmičenje završile sa šest pobeda i šest poraza.

Na učinak svetskih prvakinja uticao je prvi turnir u Antaliji, gde su izgubile sve četiri utakmice. Takođe, dozvolile su da ih neprijatno iznenade Kanađanke i Dominikanke. Pamtiće se i da su odigrali čak sedma taj-brejkova.

- Nije lako kada se takmičenje počne sa četiri vezana poraza, ali srećan sam što je ekipa nakon toga sjajno reagovala i vratila se. Naravno, da nisam srećan što nećemo igrati završni turnir, gde po renomeu pripadamo. Kao selektor preuzimam odgovornost. Voleo bih da sam imao više vremena da pripremim tim i trebaće mi neko vreme da razumem stvari u ovom timu – priznao je Gvideti.

Sara Lozo nije krila razočarenje što nisu uspeli da odu u Arlington:

- Završile smo Ligu nacija pobedom. Utakmica je bila teška, nismo igrale najbolje, ali smo ipak slavile. Ostaje žal za fajnal-ejtom. Okrećemo se pripremama za EP i kvalifikacijama za Olimpijske igre.

SRBIJA – BUGARSKA 3:2

DVORANA u Suvonu. Gledalaca: 730. Sudije: Muranaka Šin (Japan) i Katab Taghrid (Egipat).

SRBIJA: Buša 5, Lazović 4, Drča 4, Popović 1, Uzelac 1, Ognjenović 1, Pušić (libero), Bjelica 11, Aleksić 15, Stevanović 8, Jegdić (libero), Bošković 14, Milenković, Lozo 18. Poeni – napad: 62, servis: 9, blok: 11, greške rivala: 20 (5 iz servisa).

BUGARSKA: Stančulova 2, Nejkova, Jordanova 11, Nikolova, Barakova 3, Bečeva 6, Todotova 11, Krivošijska 4, Paškuleva (libero), Sajkova 3, Marinova 18, Krsteva, Karabaševa (libero), Nikolova, Stančulova. Poeni – napad: 40, servis: 7, blok: 11, greške rivala: 26 (8 iz servisa).

Setovi: 20:25, 25:16, 25:14, 17:25, 15:4

Učesnici finalnog turnira

Za zlato na F8 Lige nacija u Arlingtonu (SAD) osim domaće selekcije boriće se: Poljska, Turska, Brazil, Kina, Italija, Japan i Nemačka. Zlato brane Italijanke.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)