HRABRO DO SLAVLJA: Odbojkaši ponosni posle pobede u Ligi nacija, okreću se duelu sa moćnim rivalom

Novosti online

23. 06. 2023. u 17:05

NIKAD nije bilo lako sa Nemačkom. Odbojkaši i kada su bili najbolji na svetu imali su problema sa "pancerima", tako da učerašnja pobeda na velikom rivalom dobija na značuju. Srbi večeras (20.00) na turniru Lige nacija u Roterdamu igraju sa Italijom, a u nedelju ih očekuje okršaj sa Holandijom.

ХРАБРО ДО СЛАВЉА: Одбојкаши поносни после победе у Лиги нација, окрећу се дуелу са моћним ривалом

FOTO: FIVB

- Uvek je teško igrati sa njima - priznaje za sajt OSS selektor Igor Kolaković. - Znali sm da uvek reskiraju na servisu i na tom elementu stvorili su nam puni problema. Mi smo u pojedinim trenucima neke jednostavne stvari morali bolje da uradimo, ali smo isto tako uradile neke koje nisam očekivao da možemo, naročito u fazi odbrane i bloka. Pobeda nem je bio neophodna zbog naše priče da moramoda skupljamo bodove naročito protiv slabiih timova od nas na rang listi. Što se Italije tiče mi znamo koji su nam ciljevi, moramo da budemo racionalni, da sačuvamo zdravlje igrače, što ne znači da će utakmica da prođe tek tako.

Petar Krsmanović je za vreme meča osetio grč u listu noge, ali se trudio da ga kontroliše kako bi pomogao saigračima u deulu sa "pancerima".

- Mislim da smo jako hrabro odigrali celu utakmicu, od prvog do poslednjeg poena. I taj drugi set koji smo izgubili, nismo psihički pali, vratili smo se krajem seta, dok smo treći i četvrti seti "zagrizli" kako znamo i umemo. Nemačka je pokazala da je jako težak rival, svaka čast momcima, svako je junak, nećemo da se odvajamo. Protiv Italije, kao i protiv Holandije nadam se dobrom rezultatu - ističe bloker Srbije.

TODOROVIĆ: KRASI NAS ENERGIJA

- Odigrali smo veoma tešku utakmicu, a Nemci su pokazali da nisu naivan protivnik. Ušli su hrabro, igrali na nož, to im je davalo i rezultat, ali i mi smo igrali veoma dobro, na kraju smo uspelu da zadržimo naš nivo igre i ostvarimo pobedu. Ovu ekipu od početka krasi pozitivna energija. Ne možemo na svakoj utakmici da budemo baš toliko energični, ali trudimo se da uvek pružimo svoj maksimum - naglašava tehničar Vuk Todorović.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024