POVELE PA IZGUBILE: Odbojkašice tužne što su ispustile 2:1 protiv Brazila na turniru LN u Braziliji

S. K.

16. 06. 2023. u 11:44

NI u šestom duelu u Ligi nacija odbojkašice Srbije nisu uspeli da rastuže Brazilke. Svetske prvakinje su na truniru u Braziliji posle 122 minuta velike borbe izgubile od domaće selekcije sa 3:2 (23:25, 25:22, 21:25, 25:12, 15:11). Ana Bjelica i drugarice sutra (2.00 po našem vremenu) igraju sa Tajlandom, a u nedelju (2.00) igraju sa Hrvatskom.

ПОВЕЛЕ ПА ИЗГУБИЛЕ: Одбојкашице тужне што су испустиле 2:1 против Бразила на турниру ЛН у Бразилији

FOTO: FIVB

- Bod je važan, ali smo napravile previše grešaka. Međutim, nemamo vremena da razmišljamo o ovom meču, završen je i sada moramo da se koncentrišemo na novu utakmicu - nije krio razočarenje za sajt OSS selektor Đovani Gvideti.

Naše dame su sjajno odigrale prvi set. Posle vođstva Brazilki od 4:2 serijom 7:0 preokrenule su na 9:4 i nametnule svoj ritam. Domaće igračice uspele su da izjednače na 23:23, ali ne i da uzdrmaju Srpkinje. U drugom setu promenili su se uloge, a u trećem su zlatne devojke igrale kao u prvom činu i povele sa 2:1. Nažalost, to kao da je bio njihov maksimum. U četvrtom setu raspala se igra Srbije, tako da su agresivne Brazilke brzo stigle do izjednačenja. I u taj-brejku domaće odbojkašice su bile nedodirljive.

- Jako mi je žao što smo izgubile ovako, u pet setova od Brazila. Mislim da smo na momente igrale i bolju odbojku od njih. Atmosfera je bila sjajna, šteta je što smo izgubile drugi set. Četvrti set ne sme više nikad da nam se desi. Mislim da smo zaslužile pobedu. Sada nas očekuje Tajland, koji moramo da pobedimo - naglasila je libero Teodora Pušić.

Maja Aleksić je istakla da je atmosfera u dvorani bila predivna i inspirativa, kao i da je publika bila fenomenalna:

- Odigrale smo još jednu utakmicu u pet setova. I dalje je prisutna borba kod nas, fali nam malo sreće u tim završnicama. Peti poraz, ali moramo da idemo dalje, ne smemo više da razmišljamo o ovoj utakmici, koja nas je istrošila fizički i psihički. Moramo što pre da se oporavimo za duel sa Tajlandom, koji je jako bitan za nas. Od ishoda tog meča zavisiće naš odlazak na F8 u Arlingtonu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu