ZA FINALE SA BARSELONETOM! Vaterpolisti Novog Beograda pobedili Olimpijakos, sledeći je - prvak Španije

S. Krstović

31. 05. 2023. u 18:55

PRVA prepreka ka evropskom tronu je preskočena. Vaterpolisti Novog Beograda su u četvrtfinalu F8 Lige šampiona na svom bazenu savladali Olimpijakos sa 13:11 (4:2, 2:4, 3:1, 4:4). Naš prvak će se sutra (17.00) za ulazak u veliko subotnje finale boriti sa Barselonetom, koja je nadigrala Jug sa 11:9 (1:1, 4:4, 4:2, 2:2).

ЗА ФИНАЛЕ СА БАРСЕЛОНЕТОМ! Ватерполисти Новог Београда победили Олимпијакос, следећи је - првак Шпаније

miloš vukadinović

Puleni Živka Gocića su odlično igrali igrača više i manje, sjajno su čuvali svoj gol na kojem je blistao Žoao Pedro. Igrom je maestralno dirigovao Vlahopulos, a u napadu je, po običaju bio neumoljiv Granados. Grci su povremeno pretili, ali nisu imali snage da iznenade šampiona Srbije na njegovom bazenu.

U prvom poluvremenu Novi Beograd predvođen Vlahopulosom i Granadosom kontrolisao je igru sve do poslednjeg minuta. Kao i u dosadašnjem delu sezonu naš prvak je olako ispustio veliku prednost, jer je u trećem minutu druge četvrtine poveo sa 5:2. I umesto da nastave u istom ritmu puleni Živka Gocića su dozvolili Filipoviću i Papanastasiju da za 45 sekunde smanje na 5:4, a potom u poslednjih 40 sekundi nisu uspeli da izblokiraju sjajne Vamoša i Funtulisa – 6:6.

Da drame neće biti pokazali su domaći igrači u nastavku. U trećoj četvrtini zaigrali su još čvršće u odbrani, razbranio se Žoao Pedro, a Drašović sa dva i Granados sa jednim golom vratili su prednost – 9:7. U poslednjih osam minuta Novobeograđani su bili još sigurniji, gost se mučio sa igračem više, a kada je Granados pogodio za 12:8 učinilo se da je sve gotovo. Međutim, Olimpijakos se na trenutak digao, smanjio na 12:10, ali je sjajni Španac Granados svojim petim golom razrešio sve dileme.

NOVI BEOGRAD – OLIMPIJAKOS 13:11

OTVORENI bazen SC „11.april“. Gledalaca: 2.000. Sudije: Margeta (Slovenija) i Švarc (Izrael). Igrač više: Novi Beograd 10 (6), Olimpijakos 17 (3).  Peterci: Novi Beograd 1 (1)

NOVI BEOGRAD: Filipović, Strahinja Rašović, Martinović, Granados 5 (1), Vučinić 1, Pijetlović 1, Drašović 2, Jakšić, Perković 1, Vlahopulos 2, Skumpakis, Viktor Rašović 1, Žoao Pedro (17 odbrana).

OLIMPIJAKOS: Bijač (6 odbrana), Kilas, Vamoš 3, Genidunias, Funtulis 2, Guvis, Dervisis, Bušlje, Murikis, Filipović 3, Dimou, Papanastasiju 3, Zervedas.

Po četvrtinama: 4:2, 2:4, 3:1, 4:4

SPEC.VN

NA tribinama je bio i Dušan Mandić, na kojeg trener Živko Gocić ne računa u poslednja dva meseca.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)