IGRAĆE I ZA NAVIJAČE: Rukometaši žele protiv Slovačke da završe kvalifikacije za EP na efektan način

Novosti online

29. 04. 2023. u 22:47

VIZU za Nemačku su odavno izvadili, ali žele da igraju za publiku. Rukometaši u nedelju (18.00) u poslednjem kolu kvalifikacione grupe 2 za odlazak na EP u Novom Sadu dočekuju Slovačku i nameravaju da navijačima prirede nezaborvno veče. Tim pre što su ranije osigurali plasman na Evropsko prvenstvo u januaru iduće godine.

ИГРАЋЕ И ЗА НАВИЈАЧЕ: Рукометаши желе против Словачке да заврше квалификације за ЕП на ефектан начин

FOTO: RSS

- Imamo veliku odgovornost sutra prema publici, porodicama, deci koja će sutra doći da nas podrže. Tu su i oni koji treniraju rukomet, maštaju o dresu nacinalnog tima i oni nas prate putem televizije. Zbog svih njih moramo da damo svoj maksimum i potrudimo se da im prikažemo dobru igru i zanimljiv meč. Iako smo se već kvalifikovali, nije bilo mnogo vremena za pripremu. Moramo da iskoristimo ovu priliku da unapredimo svoju igru za Evrpsko prvenstvo, s obzirom na to da nećemo imati mnogo prilika da se okupljamo i radimo zajedno do kraja godine. Slovačka je izuzetna reprezentacija, moj sunarodnik je selektor, veliki broj igrača igra u Španiji, zatim Bundes ligi, sve to zahteva respekt jer svaku našu grešku, oni će odmah naplatiti - ističe selektor Srnije Toni Đerona,

Bogdan Radivojević ističe koliko je lakše i lepše igrati pred punim tribinama:

- Najbitniji je kolektiv, kako pobeđujemo zajedno, tako i gubimo. Ono što je lepo jeste što je sve više pobeda, sve češće smo favoriti i sa punim pravom mogu da kažem da je to bio slučaj i protiv Finske i da je to slučaj uz dužno poštovanje protivnika i sutra protiv Slovačke. To nije uloga u kojoj smo bili dugo vremena, ali sada se stvari menjaju i mi moramo sa tim da se nosimo. Na kraju, budućnost rukometa je u našim rukama, zbog nas deca kreću na rukomet i zbog nas se ovaj sport još više voli. Snažan smo kolektiv na terenu i van njega, to se vidi i ka tome težimo i na sledećem prvenstvu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 16:44

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024