SRBI GURAJU KAMENJE PO SIBIRU: Karling reprezentacija Srbije ostvaruje pobede u Dudinku

D.B.M.

26. 04. 2023. u 19:10

NAKON dugog perioda "hibernacije" zbog pandemije korona virusa, srpski karling je počeo da se vraća u život posebno zahvaljujući prijateljima iz Rusije i intenzivnoj saradnji sa Ruskom karling federacijom.

СРБИ ГУРАЈУ КАМЕЊЕ ПО СИБИРУ: Карлинг репрезентација Србије остварује победе у Дудинку

Organizacionom komitetu Nornikel kaerling kupa 2023.

Karling reprezentacija Srbije u disciplini mešovitih parova nalazi se u sibirskom gradu Dudinka na međunarodnom Nornikel karling kupu 2023, gde je ostvarila i prvu pobedu protiv mešovite belorusko-ruske ekipe. Karling reprezentacija Srbije u sastavu Radmila Panzalović (KK Daruma) i iskusni reprezentativac Goran Ungurović (KK Taurunum) pobedili su ekipu u sastavu Tatjana Torsunova i Ivan Kazačkov.

Organizacionom komitetu Nornikel kaerling kupa 2023.

 


Na turniru učestvuju ekipe iz Belorusije, Kazahstana, Srbije i najbolje ekip Rusije u ovoj disciplini. Među igračima su učesnici i osvajači medalja sa evropskih i svetskih prvenstava i Olimpijskih igara.
Zahvaljujući saradnji sa Ruskom karling federacijom naši sportisti su prethodno boravili u Moskvi na kratkim pripremama.
Zanimljivo je da je Dudinka nekada bila zabranjeni grad u koji i danas može da se dođe samo sa posebnom dozvolom. U ovo prolećno vreme temperature ne prelaze nulu, a do pre nekoliko nedeljatokom dana je bilo i do -28 stepeni Celzijusa.

Organizacionom komitetu Nornikel kaerling kupa 2023.

Tekst potpisa


Na veliko iznenađenje Radmile i Gorana, u publici se našao i gledalac iz Republike Srpske koji ih je, nakon glasnog bodrenja, izveo na piće.
Dok se Karling reprezentacije Srbije u disciplini mešoviti parovi uskoro vraća kući, Ženska karling reprezentacija Srbije za nekoliko sati odlazi na Evropsko prvenstvo u Damfriz u Škotsku. A, od 8. do 14. maja održava se Nedelja srpskog karling u Ledenoj dvorani Pionir u Beogradu čime počinje obeležavanje 20 godina karlinga u Srbiji.
 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega