KVALIFIKACIJE ZA EP: Srbija u grupi sa Turskom, Slovačkom i Velikom Britanijom

Novosti online

01. 04. 2023. u 14:44

Vaterpolo reprezentacija Srbije igraće na kvalifikacionom turniru za Evropsko prvenstvo protiv selekcija Slovačke, Velike Britanije i domaćina turnira Turske, odlučeno je žrebom u Sabadelju.

КВАЛИФИКАЦИЈЕ ЗА ЕП: Србија у групи са Турском, Словачком и Великом Британијом

N. Paraušić

Evropsko prvenstvo je na programu od 3. do 16. januara u Izraelu. Direktni učesnici su selekcije Hrvatske, Mađarska, Španije, Italije, Grčke, Francuske, Crna Gore, Gruzije i Izraela kao organizatora.

Na turniru u Holandiji sastaće se domaća selekcija sa Litavnijom, Poljskom i Portugalom. Na Malti domaća selekcija će igrati sa Nemačkom, Ukrajinom i Bugarskom, dok će u Sloveniji domaća reprezentacija koplja ukrstiti sa Rumunijom, Švajcarskom i Finskom. Četiri pobednika i tri najbolje drugoplasirana sastava po grupama će izboriti plasman na Evropsko prvenstvo. +

U ženskoj konkurenciji takmičenja će se održati istom terminu, takođe u četiri grupe. Direkni učesnici su selekcije Španije, Grčke, Italije, Holandije, Mađarske, Izraela, Francuske i Hrvatske. Srbija će biti domaćin turnira na kom će učestvovati još Ukrajina i Češka. U Bugarskoj će se sastati domaća ekipa sa Slovačkom i Maltom, dok će u Rumuniji igrati osim domaće selekcije i Švajcarska, Turska i Švedska. Na turniru u Portugalu na programu će biti utakmice domaće selekcije i Nmeačke, Finske i Velike Britanije.

Plasman na Evropsko prvenstvo obezbediće po dve najbolje plasirane selekcije u kvalifikacionim grupama.

BONUS VIDEO: Ovacije "delija", Novak Đoković bodri Zvezdu protiv Valensije

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)