VRATILA NAM SE HEMIJA: Strahinja Rašović ohrabren posle turnira Svetskog kupa u Podgorici

S. Krstović

20. 03. 2023. u 10:00

STRPLjENjE. To je jedino što od navijača traže vaterpolisti. "Delfini" su svesni da se novi tim ne stvara preko noći, da je potrebno vreme da zaigraju onako kako od njih traži selektor Uroš Stevanović. Zato su na kvalifikacionom turniru Svetskog kupa u Podgorici oscilirali, bili odlični protiv Crne Gore i Španije, slabi sa Gruzijom. Ipak, ostvarili su cilj i plasirali se na finalni turnir od 30. juna do 2. jula u Los Anđelesu.

ВРАТИЛА НАМ СЕ ХЕМИЈА: Страхиња Рашовић охрабрен после турнира Светског купа у Подгорици

M. Vukadinović

- Ono što nam je falilo prošlog leta, mi smo i te kako sada dobili, još u decembru na turneji u SAD. Vratila se hemija među nama, ta želja i to htenje. Barem sam ja osetio tu razliku i sa te strane sam vrlo srećan - priča za "Novosti" Strahinja Rašović.

Utakmice u Podgorici pokazale su da novi tim ima potencijala, ali i da je sklon padovima.

- Mislim da smo odigrali par sjajnih utakmica, a onda smo doživeli da nas Gruzija dobije na peterce. Taj poraz i dalje ne mogu da svarim. To je samo dokaz da ne može više niko da se potcenjuje. Nemamo samo naš primer, setimo se da Španija prošle godine na EP u Splitu umalo nije izgubila od Holandije. Jasno je da u svaki meč moramo da uđemo kao protiv Crne Gore - ističe Rašović.

Ipak, selekcija je pokazala karakter preokrenula je 0:5 protiv Španije, umalo nije nadoknadila 4:10 protiv Grčke...

- U meč sa Špancima smo ušli u grču, sapeto. Ali brzo smo se "opasuljili" i vratili, dok nam je protiv Grka trebalo malo vremena da dođemo do svoje igre, pa nismo preokrenuli. Protiv Crne Gore smo celu utakmicu držali pod kontrolom. Ono što smo pokazali u Podgorici je ohrabrujuće, optimista sam, turnir nam je ulio veliku nadu da i te kako možemo nešto da uradimo u budućnosti - smatra Rašović.

U Podgorici je bilo primetno da ekipa lošije počinje utakmicu, da u finišu ispušta dva gola viška...

- Nećemo se pravdati, tražiti alibi. Ali sigurno je da nas je stigao umor, dekoncentracija. Ekipa je nova, taj neki strah, grč, uvukao se među nas... To moramo da saniramo do leta - ističe Rašović.

Ni vreme nije saveznik "delfina". Do pre koju godinu nije bilo toliko takmičenja.

- Bukvalno ste u mašini sve vreme, nemate odmora, a svi od vas očekuju rezultate. Mi igrači nismo roboti, pogotovo mislim na vaterpoliste iz ovog podneblja, jer igramo i Regionalnu ligu, domaća takmičenja, evrokupove, tu je i reprezentacija. Zaista, ne stignemo da se predahnemo ni tri dana. Vreme možda nije naš saveznik, ali moramo da nađemo način da to vreme preduhitrimo, da sve te stvari nadomestimo većim radom i da u glavi shvatimo da je ovo nova priča - naglašava Rašović.

Čim se završi klupska sezona, reprezentaciju na leto čekaju kvalifikacije za EP, F8 Svetskog kupa i od sredine jula SP u Fukuoku.

- Jedva čekamo novo okupljanje, lepo nam je i prijatno kada smo zajedno. Radujemo se novim utakmicama, treninzima. Probaćemo i pored zgusnutog rasporeda da iskoristimo tu pozitivnu energiju - podvlači Rašović.

NOVA LOPTA KLIZI

SVETSKI kup se igrao po novim pravilima, ali i sa novom loptom.

- Lopta je gumena, kao ona s kojom igrali fudbal kao deca. Nema šare, ponekad se teže hvata, za nijansu je lakša, ali igrači, ne samo naši, nisu baš zadovoljni ovim loptama. Na turniru se videlo da je igračima često ispadala iz ruku. Problem je i što svako takmičenje igramo sa drugom loptom - primećuje Rašović.

NOVI BEOGRAD JURI TROFEJ

IGRAČE Novog Beograda ove sedmice očekuje puno izazova. Prvo u utorak (19.45) u 10. kolu grupe B Lige šampiona dočekuje Marselj, a onda 25. i 26. marta igraju kod kuće na F4 Regionalne lige, gde brani trofej.

- Opet ubitačan ritam. Moramo se resetovati u glavi prvo spremiti za Marselj, pa za Jug u polufinalu F4 RL na našem bazenu. Normalno, nadamo se da ćemo pobediti - kaže Rašović.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri