RASEL PREKINUO SERIJU MAKSA FERŠTAPENA: Put od dna do vrha karavana

S. R.

14. 11. 2022. u 19:55

SUZE radosnice ispod kacige bile su zaslužene, jer je Džordž Rasel naporno radio kako bi mogao sebe da nazove pobednikom u formuli 1.

РАСЕЛ ПРЕКИНУО СЕРИЈУ МАКСА ФЕРШТАПЕНА: Пут од дна до врха каравана

FOTO: AP/Tanjug

Na najvišem stepeniku pobedničkog postolja prvi put u karijeri slasno se polio, a usput i popio trijumfalni šampanjac. Britanac je na stazi "Interlagos", na VN Brazila, pokazao talenat, koji nikada nije bio upitan, jer je bio prvak nižih kategorija formule 3 i 2, dve godine zaredom 2017. i 2018.


Zato su emocije bile neverovatne jake, u prethodne tri sezone bio je perjanica Vilijamsa, tima daleko od vrha.


- Osećaj je neverovatan. Hvala timu na ovom uspehu. Cela sezona, baš kao i trka, bila je neopisiv emocijalni rolekoster. U dolaznom krugu počele su da mi naviru slike iz detinjstva. Sve je počelo od toga kako su me roditelji vodili na karitng, a potom sam nastavilo kroz ostale kategorije. Zahvalan sam na velikoj podršci koju sam dobio od ostatka porodice, devojke, trenera. Nemam reči da opišem - blistao je od sreće Rasel.
Da poseduje specijalne veštine videlo se u nižim kategorijma. Posle smrti Nikija Laude, šef tima Toto Volf prepričao je anegdotu sa trostukim šampionom "najbržeg karavana u svetu".


- Niki je neko ko ne voli da gleda niže kategorije, ali je bio na jedoj od trka. Pobedio je Džordž, a samo mi je kratko rekao: "Ovaj mali će biti dobar vozač" - prisetio se Volf.


Do prošle godine Merdeces je bio destinacija za poželeti. Ove, sa promenama pravila, to se promenilo. "Srebrne strele" muku muče sa bolidom, a to je moglo da košta i Rasela.


- Imali smo problema sa pumpom, ali nismo želeli da ga ometamo u vožnji. Problem se javio u polovini trke - naglasio je Volf.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MRAČNA STRANA ISTINE: U Ukrajini ubijen dvostruki šampion Evrope - ružne prošlosti