HRVAT KAPITEN PARTIZANA: Beograd je isti kao Zagreb, da nije crno-belih ne bih igrao vaterpolo

Novosti online

27. 10. 2022. u 12:53

Zagrepčanin Lovre Miloš kao kapiten predvodio je crno-bele do pobede nad Zvezdom (10:6).

ХРВАТ КАПИТЕН ПАРТИЗАНА: Београд је исти као Загреб, да није црно-белих не бих играо ватерполо

FOTO: M. Vukadinović

Bivši hrvatski reprezentativac  bio je i najefikasniji u pobedi nad crveno-belima, a u izjavi za "Informer" je otkrio da mu je čast što nosi kapitensku traku Partizana.

- To što sam bio kapiten u večitom derbiju jeste lepo, ali ne znači mi toliko koliko pobeda nad velikim rivalom. Sjajno smo odigrali, ekipno, iznenadili Zvezdu agresivnošću. Nama je bio odličan dan, njima lošiji, i objektivno šut im nije išao. Ja inače uživam u Partizanu. Prošle godine sam u 27. godini odlučio da završim karijeru. Došlo je do prezasićenja, jedan od razloga je bio i prenatrpan raspored. U tom momentu sam mislio da se više neću vraćati profesionalnom vaterpolu, ali onda je stigao poziv crno-belih. Da nije, ja danas ne bih igrao vaterpolo. Poklopila se priča, svidela mi se ideja rukovodstva. Beograd je blizu Zagreba, a crno-beli su velikani svetskog vaterpola kao sedmostruki prvaci Evrope - kaže Lovre.

Nekadašnji hrvatski reprezentativac igrao je na Olimpijskim igrama prošle godine u Tokiju, gde su "barakude" zauzele peto mesto. Miloš ima i bronzu sa Svetskog prvenstva 2019.

- Lepo mi je u Beogradu, svi su me sjajno prihvatili. S jedne strane je sličan Zagrebu, iako je dosta veći, ali s druge i ne baš. U Beogradu ima sjajnih restorana i cene su povoljnije, ali me nervira gužva - kaže Lovre.

Kaže da su u njegovoj otadžbini pozitivni utisci zbog nastupa za Partizan.

- Utisci su sjajni. Meni, a i svima, najvažnije je da ostvarimo ciljeve koje smo sami sebi zacrtali pre početka sezone. To je da igramo u Evropi. Ove pobede, kao protiv Zvezde, koje su malo iznenađujuće jer smo bili autsajderi, treba ostaviti po strani i fokusirati se na ono glavno. Igramo sada kvalifikacije Evrokupa i nismo bez šanse, iako nismo ni favoriti. Imamo dosta povređenih igrača, ali ako odigramo kao protiv Zvezde, onda možemo da se nadamo plasmanu u glavni žreb - zaključuje Lovre.

Partizan od danas do 30. oktobra igra kvalifikacije za Evrokup. U grupi je sa Savonom, Strazburom i De Zanom. Prve dve ekipe igraće glavni žreb Evrokupa, koji počinje od osmine finala.

BONUS VIDEO: Brzo voze i dobro zarađuju - Da li je šampion Formule 1 prvi i po plati?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)