STRAŠAN VEČITI DERBI: Crvena zvezda i Partizan odigrali vaterpolo duel za pamćenje

Novosti online

08. 10. 2022. u 20:45

U regionalnoj ligi u vaterpolu, Crvena zvezda i Partizan su priredili meč koji će se pamtiti.

СТРАШАН ВЕЧИТИ ДЕРБИ: Црвена звезда и Партизан одиграли ватерполо дуел за памћење

Foto: Arhiva V.N.

Zvezda je pobedila podmlađenu ekipu crno-belih sa 13:12, i to zasluženo po svemu viđenom, ali pohvale zaslužuje i poražena ekipa. Zaslužuje zbog velike borbenosti koja joj je umalo i donela remi iako je u četvrtoj deonici Partizan gubio i sa četiri gola razlike.


Posle poraza od Radničkog (15:10), Zvezda je bila rešena da ne napravi kiks protiv, na papiru, slabijeg rivala - činilo se i da grabi ka ubedljivoj pobedi nakon što je povela sa 12:8 i to uz svega pet minuta i 42 sekunde do kraja, ali...


Najpre je Luka Gladović dao treći od svoja četiri gola za Partizan, a potom se poslednji put na meču, a treći ukupno, u strelce upisao i njegov kolega Petar Smiljević.


Dejan Savić, trener Zvezde, koji je prethodno zatražio je tajmaut, dočekao je da se njegovi izabranici trgnu, pa je s igračem više Miloš Vukićević doneo crveno-belima 13:10 uz 101 sekundu do kraja, ali to uopšte nije bio i završetak drame.


Gladović je iz peterca dodatno primakao Partizan, potom su crno-beli brzo osvojili loptu a Lovre Miloš u kontri svojim trećim golom smanjio zaostatak na samo "-1", da bi Zvezda preko Vukićevića promašila šut koji je mogao da joj vrati dva gola prednosti.


Partizan je, naprasno, dobio priliku da izjednači, ali mladi tim Miloša Korolije nije uspeo da organizuje dovoljno dobar napad kojim bi nadmudrio crveno-bele, koji su tako došli do dramatičnog trijumfa.


Tankosić sa tri gola, te Vukićević, Seman i Radović sa po dva bili su najefikasniji u Zvezdi, a Gladović sa četiri, te Miloš i Smiljević sa po dva u Partizanu, koji u nedelju igra protiv Radničkog.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove