SAOPŠTENJE APR-a: Ostoja Mijailović novi predsednik JSD Partizan

Tanjug

14. 09. 2022. u 13:18

AGENCIJA za privredne registre (APR) saopštila je danas da je Ostoja Mijailović novi predsednik Jugoslovenskog sportskog društva Partizan.

САОПШТЕЊЕ АПР-а: Остоја Мијаиловић нови председник ЈСД Партизан

Foto: M.Vukadinović

U saopštenju se navodi da APR obaveštava javnost da je registrator nadležan za vođenje Registra udruženja, društava i saveza u oblasti sporta, u postupku registracije, utvrdio ispunjenost uslova propisanih zakonom i u registar upisao traženu promenu.

- Trinaestog septembra ove godine je doneto rešenje registratora, na osnovu koga je izvršena promena podatka u JSD Partizan i u Registar upisan Ostoja Mijailović za zastupnika društva. Promena zastupnika izvršena je na osnovu dostavljenog zapisnika sa vanredne sednice Skupštine društva održane 12. septembra, odluke skupštine o razrešenju generalnog sekretara i odluke Upravnog odbora društva od 13. septembra ove godine o imenovanju Ostoje Mijailovića kao lica za zastupanje društva, donete na osnovu važećeg statuta društva - saopštio je danas APR.

U saopštenju APR-a se dalje navodi da je u postupku registracije utvrđeno da je dokumentacija doneta u skladu sa zakonom.

- Odnosno da je u dostavljenom zapisniku sa vanredne sednice Skupštine konstatovan kvorum za održavanje i donošenje pomenutih odluka i to da je vanrednoj sednici prisustvovalo 15 klubova, koji raspolažu sa 52 od ukupno 93 glasa u skupštini, te da je odluka doneta u skladu sa važećim statutom društva - navodi se u saopštenju APR.

Agencija za privredne registre ističe da je odgovorila na dopis bivšeg predsednika JSD Partizan Milorada Vučelića.

- Agencija je pisanim putem obavestila Vučelića o sprovedenim radnjama registratora, te ga uputila na sudski postupak za poništavanje izvršene registracije, kao jedino pravno sredstvo za zaštitu svojih prava, koje je propisano članom 68 Zakona o sportu. Agencija za privredne registre, koja ima nadležnost za vođenje zakonom utvrđenih registara i evidencija, nema ovlašćenja za utvrđivanje zakonitosti postupka u kojem su doneti predmetni dokumenti, odnosno odluke, jer registrator donosi odluke na osnovu činjenica iz prijave, priloženih dokumenata i registrovanih podataka. Stoga, poništavanje registracije ili utvrđivanje ništavosti dokumenata i odluka dostavljenih u postupku registracije može da potvrdi samo sud - saopštio je APR.

Bonus video - Petrić: Drago mi je da su igrači počeli da se smeju i uživaju u igri


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024