I USIK I FJURI ZAINTERESOVANI ZA MEČ: Bokserski promoter najavio "istorijsku borbu"

Novosti online

22. 08. 2022. u 13:53

BRITANSKI bokserski promoter Frenk Voren izjavio je da su i Tajson Fjuri i Aleksandar Usik zainteresovani za održavanje meča za neprikosnovenog svetskog prvaka u teškoj kategoriji.

И УСИК И ФЈУРИ ЗАИНТЕРЕСОВАНИ ЗА МЕЧ: Боксерски промотер најавио историјску борбу

Foto: AP

Usik je u subotu u Džedi savladao Entonija Džošuu i tako odbranio šampionske pojaseve u verzijama VBA, VBO, IBF i IBO, te odmah u ringu pozvao Fjurija, vlasnika pojasa u verziji VBC, na borbu za ujedinjenje titula.


Fjuri je nakon svoje poslednje borbe, u kojoj je savladao Dilijana Vajta, objavio kako odlazi u penziju, alu svi u svetu profesionalnog boksa veruju kako će se Britanac ipak vratiti u ring.

- Borba Fjurija i Usika bi stvarno bila odlična i verujem kako će se dogoditi jer su oba tima zainteresovana. Usik je nakon pobede protiv Džošue izjavio kako ga jedino zanima borba protiv Fjurija, a siguran sam kako je ista situacija i sa Tajsonom. Bila bi to istorijska borba, jer bi svi pojasevi bili u igri, a i oba borca su neporažena - izjavio je Voren.

Usik (35) je trenutno na savršenom skoru od 20 pobeda u isto toliko profesionalnih nastupa, dok Fjuri (34) ima 32 pobede i jedan nerešen rezultat u 33 profesionalne borbe.


BONUS VIDEO: Ko je Dmitrij Bivol?
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije