PREMINUO PROFESOR SLAVOLJUB GROZDANOV: Doajen streljačkog sporta u Srbiji

B.Grujić

21. 07. 2022. u 14:49

DOAJEN streljačkog sporta i profesor istorije u penziji Slavoljub Grozdanov preminuo je u 87. godini u rodnom Zrenjaninu. Više od sedam decenija bio je aktivni član Streljačke družine Bečkerek 1825.

ПРЕМИНУО ПРОФЕСОР СЛАВОЉУБ ГРОЗДАНОВ: Доајен стрељачког спорта у Србији

FOTO: Streljački savez Srbije

Rođen 1935. godine u Zrenjaninu, nakon završetka studija, radio je dve godine u Narodnom muzeju, a zatim do penzionisanja u prosveti i uporedo bio posvećen velikoj ljubavi - streljaštvu, u koje je kročio 1949. godine, postavši član Streljačke družine Bečkerek 1825, a kao reprezentativac Vojvodine i Jugoslavije, ostvario je značajne rezultate na prvenstvima države.

Počeo je s gađanjem iz vojničke puške, a potom iz pištolja, vazdušne puške i malokalibarskog oružja. 

Na njegovu inicijativu osnovane su brojne streljačke družine i sportski objekti namenjeni streljaštvu, a uz angažovanje na brojnim školskim olimpijadama, doprineo je značajno da Streljačka družina Bečkerek 1825 decenijama održi kontinuitet uspešnog aktivnog sportskog kolektiva u brojnoj zrenjaninskoj sportskoj porodici i svoje bogato znanje i iskustvo uspešno prenosio mlađim generacijama strelaca.

Komemorativni skup povodom smrti profesora Grozdanova biće održan u petak, 22. jula, u 11 časova, u Baroknoj sali Gradske kuće u Zrenjaninu, a sahrana je istog dana u 13 časova, na Temišvarskom groblju u Zrenjaninu. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna