IVANA VULETA SPREMNA ZA SP: "Rezultat iz dvorane da se ponovi i na otvorenom"

Tanjug

21. 07. 2022. u 14:15

SRPSKE atletičarke Ivana Vuleta i Milica Gardašević spremno dočekuju Svetsko prvenstvo u američkom Judžinu, gde će učestvovati u disciplini skok udalj.

ИВАНА ВУЛЕТА СПРЕМНА ЗА СП: Резултат из дворане да се понови и на отвореном

FOTO: Tanjug/AP

Ivana Vuleta je izjavila da su pripreme za SP protekle sjajno. Ona je više puta ispunila normu za šampionat u Judžinu.


- Sve što je bilo važno za finese u treningu, oporavak, adekvatan odmor i ishranu - imali smo na trening kampu. Veoma smo zadovoljni u kakvoj formi odlazim na ovo Svetsko prvenstvo i sigurna sam da bi rezultat iz dvorane bio realan da se ponovi i na otvorenom. S obzirom na to da je došlo vreme da se na startnoj listi moje ime pojavljuje kao najstarije učesnice, vreme je sve što imam - i nemam i zbog toga sam posebno motivisana. Iskustvo je jedna stvar, ide mi u prilog, ali svako takmičenje je drugačije. U Judžinu sam nastupala nekoliko puta, odnosila pobede, poznat mi je ambijent i veoma se radujem nastupu. Ova sezona je duga i zahtevna, ali su i moji apetiti - istakla je Vuleta, preneo je Srpski atletski savez (SAS).

Milica Gardašević je ove sezone preskočila 6,81 metar. Ona će sa 23 godine debitovati na SP na otvorenom.

Kvalifikacije u skoku udalj su na programu 23. jula od 21 čas po srednjoevropskom vremenu. U finale, koje je na programu 24. jula od 2.50 po našem vremenu, plasiraće se 12 najboljih takmičarki iz kvalifikacija.

Ivana će pokušati da objedini titule svetske šampionke na otvorenom i u zatvorenom, pošto je ranije ove godine osvojila zlato na dvoranskom SP u Beogradu.

Sa svetskih prvenstava na otvorenom ima dve bronze, iz Moskve 2013. i Berlina 2015.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)