"BORIĆU SE ZBOG LJUDI": Tajson Fjuri hoće meč sa DŽošuom, a za to ima samo dva uslova - "Kralj Cigana" svom narodu želi da pruži spektakl

Novosti online

12. 07. 2022. u 13:54

BRITANSKI bokser Tajson Fjuri je nakon pobede nad sunarodnikom Dilijanom Vajtom u aprilu ovde godine najavio kraj karijere. Nastavio je i narednih nekoliko meseci da ističe kako je penzionisan i da ga samo neke nerealne ponude mogu vratiti u ring (pola milijarde evra). Međutim, kako vreme odmiče, tako su njegove izjave sve dvosmislenije, a Fjuri mišljenje menja svakodnevno.

БОРИЋУ СЕ ЗБОГ ЉУДИ: Тајсон Фјури хоће меч са Џошуом, а за то има само два услова - Краљ Цигана свом народу жели да пружи спектакл

EPA/ETIENNE LAURENT

Jedno vreme je tvrdio kako ga ne zanima više ni meč sa Entonijem Džošuom, verovatno i najpopularnijim teškašem današnjice, koji se u avgustu bori protiv Ukrajinca Aleksandra Usika za četiri svetske titule.


Ali poznati bokserski novinar Majkl Benson je objavio video na kome se vidi kako se Fjuri obraća svojim fanovima i navodi pod kojim uslovima bi se borio protiv Džošue.

- On je biznismen, on nije borac. Nadam se da će pobediti Usika kako bih se ja mogao vratiti iz penzije i besplatno se boriti protiv njega. Ali ovo su uslovi. Želim da to bude na Vembliju, da ulaz bude besplatan i da prenos bude besplatan u ovoj državi (Velikoj Britaniji). Ovde ste to prvi put čuli, a sutra će ovo biti u svim novinama. Boriću se besplatno protiv njega u Engleskoj. Neću to učiniti u stranoj državi za više novca, nego ovde isključivo zbog ljudi - izjavio je "Kralj Cigana".

 

Podsetimo, Džošua i Usik će boksovati 20. avgusta u Saudijskoj Arabiji. Pobednik tog duela uzeće VBA (Super), IBF, VBO i IBO titule svetskog šampiona u teškoj kategoriji. VBC-ova je i dalje u vlasništvu Fjurija, a on bi se silno želeo obračunati sa sunarodnikom kog redovno proziva putem medija i objediniti sve svetske titule.

Ali pitanje je da li će Džošua uspeti da savlada Ukrajinca. Ako se to dogodi, tada će svi najjači bokserski promoteri pokušati da organizuju ovaj spektakularni meč, a i sam Fjuri je mnogo zainteresovaniji za dvoboj sa "Ej Džejom" nego sa Usikom.


BONUS VIDEO: Narod oduševljeno dočekao Đokovića
 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a