DRAMA SRPSKIH ODBOJKAŠA NA PISTI: Nisu hteli da uđu u avion i pokazali koliko žive jedan za drugog!

Novosti online

04. 07. 2022. u 15:17 >> 18:03

MUŠKA odbojkaška reprezentacija Srbije doputovala je u nedelju uveče u Gdanjsk, gde će igrati na turniru B grupe 3. sedmice Lige nacija, ali put od Beograda preko Minhena nije protekao bez problema. Uopšte.

ДРАМА СРПСКИХ ОДБОЈКАША НА ПИСТИ: Нису хтели да уђу у авион и показали колико живе један за другог!

FOTO: OSS

Kako je saopštio Odbojkaški savez Srbije, zbog velikog propusta „Lufthanze” i kasnog dolaska aviona iz Minhena za Beograd, odbojkaši Srbije su kasnili već pri poletanju aviona za Minhen sa aerodrome „Nikola Tesla”.

A onda...

„Štrausova” jurnjava, drama na pisti

Kratak vremenski period između sletanja na aerodrom u Minhenu i poletanja za Poljsku uslovio je jurnjavu odbojkaša Srbije po hodnicima aerodroma „Franc Jozef Štraus”, a na kraju i pravu dramu na samoj pisti, pred ulazak u avion, koji je već bio spreman za poletanje.

Preduga pasoška kontrola dodatno je uticala na kašnjenje sedmorice igrača i članova stručnog štaba na tzv. „gejt”, a kad je ostatak tima, koji je uspeo nekako da stigne do aviona, shvatio da pilot neće da sačeka njihove drugove, odbili su da uđu u letelicu.

Selektor srpskih odbojkaša Igor Kolaković i reprezentativci naše zemlje odbijaju da uđu u avion / FOTO: OSS

Svi za jednog, jedan za sve

Usledili su pregovori selektora Igora Kolakovića i kapetana aviona, gospodina Larsa, kome je objašnjeno „da krivica nije samo naša”, već i njegove kompanije i da bi bilo korektno da se sačeka ostatak tima. Govorio je Kolaković i o jedinstvu ekipe, pokazivao pilotu ka igračima, od kojih niko nije želeo da uđe u avion, objašnjavajući da je to u našoj reprezentaciji sasvim normalna reakcija.

Na kraju je ipak na scenu stupio „Bog i batina”, dobri kapetan Lars, koji je rizikujući ogroman pritisak i kritike ostalih putnika, kojih je kasnije i bilo, naredio povratak osoblja Luftzhanze na „gejt”, a onda i dolazak sedmorice članova odbojkaške reprezentacije Srbije.

„Gospodine Lars, hvala”

Za uspomenu na ovaj događaj, koji je doneo i 40-minutno kašnjenje aviona u polasku za Gdanjsk, Aleksa Brđović, tim menadžer srpskih odbojkaša, poklonio je majicu Srbije kapetanu Larsu, sa kojim se na kraju fotografisao i selektor Kolaković, koji je posebno pohvalio hrabrost i korektnost koju je ovaj iskazao.

Fotografija sa kapetanom Larsom, za uspomenu na avio-dramu naših odbojkaša / FOTO: OSS

- Odbojkaši Srbije su još jednom bili jedinstveni u nameri da avion ne kreće bez svih drugova. Bili su odbojkaši Srbije na pisti u Minhenu kao musketari Aleksandra Dime – svi za jednog jedan za sve - navodi se u zaključku saopštenja naše kuće odbojke.

Konačno u hali!

U popodnevnim satima ovog ponedeljka, Odbojkaški savez Srbije je obavestio javnost o sledećem:

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije stigla je u Gdanjsk i trenirala danas u Ergo areni, gde će od srede do nedelje igrati na pomenutom turniru Lige nacija.

"Orlovi" najpre igraju u sredu, 6. jula od 20 časova protiv Poljske, a posle dana pauze 8. jula će igrati protiv Italije u istom terminu, zatim će 9. jula od 17 časova rival biti Iran, a u nedelju od 14 sati suparnik je Kina.

U Gdanjsku će igrati još i reprezentacije Holandije i Bugarske.

Bonus video: Kad je u halu ušao vojni orkestar, "grobari" i "delije" zagrmeli kao jedan!

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (0)

DUVAN: Neprijatelj zdravlja, životne sredine i ekonomije