KAKAV TERMIN! Organizatori Vimbldona odlučili kada Novak Đoković igra četvrtfinale

Novosti online

04. 07. 2022. u 21:41

NOVAK Đoković se u ponedeljak plasirao u četvrtfinale Vimbldona, a u utorak saznao kada će ponovo na teren.

КАКАВ ТЕРМИН! Организатори Вимблдона одлучили када Новак Ђоковић игра четвртфинале

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, najpre je u to četvrtfinale prošao Janik Siner (priredivši iznenađenje pobedom nad senzacionalnim Špancem, Karlosom Alkarazom), a onda je u kasnim večernjim satima i Nole izborio pravo da se i dalje nadmeće (i to uz izgubljeni set od sjajnog autsajdera, Tima van Rajthovena).

Njih dvojica će igrati u utorak, što su znali i sinoć, ali su sada saznali da će igrati u idealnom terminu - od 13.30 po lokalnom, odnosno 14.30 po našem, srednjeevropskom vremenu.

Zašto je to idealni termin?

Najpre iz meteoroloških, potom ličnih, Novakovih razloga, a onda i takmičarskih .

  • Prvo, u vreme odigravanja ovog susreta, pa makar on potrajao i četiri, pet sati, očekuje se da temperatura bude prijatna, od 22 do 24 stepena na Celzujusovoj skali, i to uz oblake nad Londonom, što znači da bi akteri mogli da pruže svoj maksimum.
  • Drugo, Novak Đoković je i sam u ponedeljak uveče rekao da mu baš i ne prija kada igra dok je krov zatvoren ("Trebalo mi je vremena da se naviknem na igranje sa zatvorenim krovom, jer je u ovakvim uslovima sve na terenu malo klizavije"), a protiv Sinera će igrati na otvorenom.
  • I, treće, što je možda i najvažnije: u pitanju je prvi od četiri četvrtfinalna meča, što znači da će pobednik imati najviše vreme od sva četiri učesnika potonjeg polufinala da se odmori. Primera radi, Novak bi, ako pobedi, mogao da odmara od utorka popodne do petka, kada se igraju polufinala, a neko od preostalih četvrtfinalista, ko bude igrao u sredu uveče, imaće samo tu noć sreda/četvrtak i sam četvrtak kao odmor do polufinala. Naravno, ti teniseri koji će sada imati  manje odmora do polufinala, imali su dan više odmora do svog prvog takmičarskog nastupa na Vimbldonu (počeli su s nadmetanjem prošlog utorka, Nole je na terenu bio od ponedeljka).

Novak Đoković i Janik Siner su dosad igrali smo jednom, Srbin je lagano pobedio Italijana prošle godine u Monte Karlu (6:4, 6:2), a njihov drugi po redu duel možete uživo da pratite na portalu "Novosti". U

BONUS VIDEO: Amerikanac propevao na srpskom zbog Novaka Đokovića

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)