BULUT I DALJE MISLI NA TOKIO: "Zauvek će me boleti što nismo uzeli zlato"

Novosti online

18. 06. 2022. u 15:00

PIONIR basketa 3x3 na ovim prostorima i bez svake sumnje najbolji reprezent Srbije u ovom sportu u svetu Dušan Domović Bulut doputovao je u Čikago, gde se priprema za svoje drugo uzastopno učešće u BIG 3 ligi, najkvalitetnijem svetskom takmičenju.

БУЛУТ И ДАЉЕ МИСЛИ НА ТОКИО: Заувек ће ме болети што нисмо узели злато

FOTO: AP

Prošle godine bio je prvi Evropljanin koji je učestvovao u ovoj ligi, a zahvaljujući sjajnim partijama ukazana mu je čast da ove sezone, koja startuje 19. juna, bude kapiten ekipe Elijensa i zajedno sa trenerom Rikom Mahornom, bivšim igračem Detroit Pistonsa i članom Kuće slavnih izabere tim.


Iako je u bogatoj karijeri osvojio pregršt trofeja, među kojima četiri zlata na Svetskim i dva najsjajnija odličja na Evropskim prvenstvima, a dugo vremena bio je najbolji basketaš na FIBA rang listi, žal za zlatom na Olimpijskim igrama u Tokiju i dalje postoji.

- Moram da priznam da me to i dalje boli. Propustio sam šansu. Momci koji su sada u nacionalnom timu imaće priliku da to isprave, ja očigledno neću. To je nešto što će me "proganjati" i zauvek ostati u nekom delu mog mozga kao nešto što nisam uspeo da ostvarim, a silno sam želeo - rekao je Bulut.

Ne mogu da budem nezadovoljan, jer sam odlikovan olimpijac, ali ta zlatna medalja bila je san nas četvorice kada smo počeli da se bavimo ovim sportom, dodao je on.

- Dočekali smo da basket 3x3 postane deo olimpijske porodice sportova i zato svaki put kad pomislim na Tokio imam gorak ukus i osećaj neke nelagode, ali šta je tu je - iskren je Bulut.

Iako ima 36 godina i dalje je u vrhunskoj formi o čemu svedoči i veliki međunarodni turnir Rimu koji jeBulut osvojio sa Novim Sadom, u svom prepoznatljivom stilu, pogodivši trojku u poslednjoj sekundi velikog finala.

Ipak, Domović Bulut više nije deo reprezentacije Srbije.

- Košarkaški savez Srbije mi se zahvalio na uslugama. Okrenuli su se drugim igračima i metodima. Uvek sam imao želju da igram za državni tim. To sam dokazao neborjano puta, prevashodno kad je basket 3x3 kao sport bio još u povoju, kad se igralo bez ikakve nadoknade, nisam propuštao nijedno takmičenje - kaže Bulut i potom objašnjava:

- Ono što me je malo pogodilo je činjenica da smo uz pomoć mog načina rada, pristupa i metoda stigli tu gde jesmo, da smo najtrofejnija basketaška nacija na svetu. Ako je već tako, žao mi je da, ako su u KS S već znali da će Olimpijske igre u Tokiju biti moje poslednje takmičenje u nacionalnom timu, zasato mi nisu dali odrešene ruke da vodim tim onako kako sam mislio da je najbolje. Ne zameram nikom ništa, niti krivim bilo koga. Ako bi nekog trebalo da krivim, mogao bih samo sebe što nisam uspeo da uradim bolji posao i što ni u jednom trenutku nisam osetio datu odgovornost, niti podršku da budem ono što jesam - zaključio je je Domović Bulut.

Zanimljivo je istaći da je Domović Bulut nastavio je sa organizovanjem kampova u Novom Sadu u Egiptu, a bio je član poznatog „Kros-over“ Harvard semestra za sportski biznis, u kome je učestvovalo oko tridesetak sportista među kojima Bojan Bogdanović, Danilo Galinari, kao brojne bivše NBA i NFL zvezde.

BONUS VIDEO: U NBA stilu, majstorija Nikole Kalinića
 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

VEĆ OSAM MESECI U BOLNICI: Od čega boluje Moka Slavnić - Vratila mi se vera u Boga, molim se u bolničkoj kapeli