BALKANIJADA: Ivana Vuleta predvodi Srbiju, nastupaće u dve discipline

Novosti online

17. 06. 2022. u 11:44

Ovogodišnja Balkanijada održaće se predstojećeg vikenda u rumunskom gradu Krajova, a srpske atletičare u borbi za medalje predvodiće skakačica udalj Ivana Vuleta.

БАЛКАНИЈАДА: Ивана Вулета предводи Србију, наступаће у две дисциплине

Screenshot / RSI

Srpski tim broji 23 imena, od toga takmičarski ženski deo čini 14 atletičarki, muški devet atletičara, uz sedam trenera na čelu sa selektorom Edinom Zukovićem, saopštio je danas Srpski atletski savez.

Ivana Vuleta će predvoditi srpski tim i takmičiće se u dve discipline, pošto je odlučila da se pored skoka udalj takmiči i u troskoku.

Proteklog vikenda na prvenstvu Vojvodine Vuleta je upravo u troskoku slavila rezultatom od 13,80 metara.

Još jedna svetska šampionka predstavljaće Srbiju u Krajovi - najbolja juniorka planete u bacanju koplja Adriana Vilagoš boriće se ovaj put za seniorski naslov najbolje na Balkanu.

U skoku uvis takmičiće se Zorana Rokavec, Ivana Ilić i Milana Tirnanić će nastupiti u trci na 100 metara, dok će u bacanju diska Srbiju predstavljati 40-godišnja Dragana Tomašević.

Srbiju će u muškoj konkurenciji na 100 metara predstavljati Aleksa Kijanović i Stefan Kaljuš, na 200 i 400 metara Boško Kijanović, a Strahinja Jovančević u skoku udalj.

Balkanijada će se održati 18. i 19. juna.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)