MLADI DA SE POKAŽU: Naši odbojkaši u utorak u Otavi protiv Bugarske startuju u Ligi nacija

S. KRSTOVIĆ

03. 06. 2022. u 20:51

VAŽAN je rezultat, ali je još bitnije da u Ligi nacija dobijemo odbojkaše, koji će konkurisati za A reprezentaciju.

МЛАДИ ДА СЕ ПОКАЖУ: Наши одбојкаши у уторак у Отави против Бугарске стартују у Лиги нација

FOTO: OSS

To je uoči sutrašnjeg puta za Otavu naglasio selektor Igor Kolaković, koji se nada da će uskoro imati mladog igrača kadrog da ponese teret trofejne selekcije. Inače, "orlovi" u LN startuju 7. juna protiv Bugarske. U grupi ih očekuju i dueli sa Francuskom, Argentinom i Nemačkom.

- Strategija u LN je da pružimo šansu mlađim igračima, da pokažu kvalitet uz pomoć starijih kolega. Cilj je da se izdvoje pojedinci koji će moći da se pridruže A selekciji za SP u Poljskoj i Sloveniji. Stoji priča da poslednjih godina Superliga nije izbacila igrača koji može da nosi igru reprezentacije, ali mislim da na osnovu onog što smo videli za ovo kratko vreme možemo da budemo optimisti, da su momci talentovani i da od njih najviše zavisi koliko će biti značajni za reprezentaciju - istakao je na presu Igor Kolaković.

Na put preko Istanbula i Montreala za Otavu su krenuli: Jovović, Todorović (dizači), Meljanac, Petković (korektori), Marinović, Perić, Katić, Kujundžić (primači), Nedeljković, Nikolić, Rudić, Mašulović (srednjaci), Koprivica i Peković (libera).

Vidljivo je da su među putnicima i kandidati za mediteransku selekciju. Strateg Srbije je istakao da su mnogi zaslužili da putuju u Kanadu, kao i da zbog oštrih propisa nije mogao da računa na one koje nisu vakcinisani.

- Pravila kanadske vlade su jasna, a neki mladi igrači nisu imali potrebe da se vakcinišu. Bili smo u cajtnotu, tim pre što smo svi morali da primimo vakcine koje oni priznaju. To je malo diskriminatorski. Što se tiče mediteranske selekcije, trener Igor Žakić i ja smo u stalnom kontaktu i pronaći ćemo najracionalnije rešenje - podvukao je Kolaković.

BONUS VIDEO - Četiri vezane trojke Ostina Holinsa za manje od pet minuta

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri