POČEO XCROSS HARD ENDURO RELI: Stazama Tare i Zlatibora (VIDEO)

N. JANKOVIĆ

19. 05. 2022. u 08:45

NA Kraljevom trgu na Zlatiboru juče je počela četvorodnevna trka FIM svetskog moto šampionata Xcross hard enduro reli, sa 150 učesnika iz 23 države.

ПОЧЕО XCROSS HARD ENDURO RELI: Стазама Таре и Златибора (ВИДЕО)

FOTO: N. Janković

Pored pomenute planine, adrenalinsko takmičenje odvija se i na Tari, kao i na njenim jugozapadnim obroncima - u Mokroj Gori.

- Prepoznali smo značaj ovog sporta u svetskim okvirima i naša podrška zato traje već nekoliko godina. Utoliko nam je danas draže to što imamo prvi put Svetski šampionat u Srbiji. Od početka ove godine više od 100.000 turista boravilo je na Zlatiboru, a ovakvi događaji doprinose porastu turističkih potencijala - istakla je Tatjana Matić, ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija, otvarajući manifestaciju.

Organizaciji elitne trke u moto-sportu, prethodio je ozbiljan rad.

- Nismo ni sanjali da će posle osam godina rada, jedno mesto u Srbiji biti domaćin Svetskog šampionata. Naša zemlja, u auto-moto sportu, do sada nije imala događaj ovako visokog ranga - naglasio je Branislav Đurić, ispred organizatora takmičenja.

Opštinari u Čajetini potrudili su se da takmičari imaju najbolje moguće uslove za treninge i nadmetanje.

- Nadam se da će takmičari sa svih kontinenata stići da upoznaju najlepšu srpsku planinu i da će odavde poneti najlepše utiske - rekao je Milan Stamatović, predsednik Opštine Čajetina, pozdravljajući učesnike.

Tokom takmičenja koje podrazumeva veštinu, izdržljivost takmičara i njihovih mašina, učesnici će na kros-motorima, kroz najsurovije planinske predele, preći oko 300 kilometara.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)