"PRVI PUT KAO NAVIJAČ" Milica Mandić o EP u Mančesteru: "Verujem da ćemo nadmašiti rezultat!"

Novosti online

18. 05. 2022. u 12:56

MANČESTER u Velikoj Britaniji biće od 18. do 22. maja domaćin Evropskog prvenstva u taekvondu.

ПРВИ ПУТ КАО НАВИЈАЧ Милица Мандић о ЕП у Манчестеру: Верујем да ћемо надмашити резултат!

Foto: Milena Anđela

Od 2008. godine i prvog nastupa pod zastavom Srbije naši predstavnici sa evropskih prvenstava donosili su medalje. I sada su ciljevi isti, a svoja očekivanja iznela je najtrofejnija srpska sportistkinja svih vremena Milica Mandić.

Dvostruka olimpijska šampionka, zlatna sa Svetskog prvenstva 2017. godine, ima četiri evropska odličja, 2012, 2014, 2016. i 2021, a na šampionatu u Mančesteru biće podrška našem timu.

- Neobično je, prvi put idem kao gledalac, navijač. Tu sam da ih podržim, da možda podelim neko iskustvo sa njima - kaže Milica.

Sa prethodnog šampionata, prošle godine u Sofiji, stigla su dva srebra, Milica veruje da bi taj rezultat mogao da bude nadmašen.

- Prva na listi je uvek Tijana Bogdanović, I dalje je mlada nada, a već ima dve olimpijske medalje. Tu je i Nadica Božanić, pa Vanja Stanković, bivši svetski prvak. Kod momaka, Novak Stanić, koji je osvajač evropskog srebra, pa mladi Stefan Takov.. Imamo sedam ili osam osvajača svetskih i evropskih medalja u timu, moja očekivanja su jako velika i nadam se da će se njihove želje i snovi ispuniti jer znam koliko su trenirali.

 

A u Mančesteru će devojkama i momcima sa kojima je nastupala na prethodnim prvenstvima i onima koji sada prvi put imaju priliku da se pojave na tako velikom takmičenju pokušati da pomogne ili bar da ih ne optereti svojom željom da budu što uspešniji.

- Pratiću sa velikim žarom, ali u sebi, jer je teško gledati sa strane i gledati, ne učestvovati, a potrudiću se da ne prenosim neka svoja očekivanja. Oni su već pod velikim pritiskom i znam koliko im znači da budu najbolji što mogu. A ja sam otvorena za bilo kakva pitanja - rekla je za Direkt Milica Mandić.

BONUS VIDEO - Ovo je Top 10 najplaćenijih tenisera sveta

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

BAJAGINA SUPRUGA: Sve pesme posvetio njoj - u braku 40 godina