VUČIĆ ČESTITAO ZLATNIM STRELKINJAMA: "Bravo, devojke! Hvala što ste srpsku trobojku još jednom postavile na pobedničko postolje"

Novosti online

27. 03. 2022. u 14:13

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić čestitao je novo zlato srpskog nacionalnog tima na Evropskom prvenstvu u streljaštvu u Norveškoj.

ВУЧИЋ ЧЕСТИТАО ЗЛАТНИМ СТРЕЛКИЊАМА: Браво, девојке! Хвала што сте српску тробојку још једном поставиле на победничко постоље

Foto: Instagram/avucic

Ženski tim Srbije u sastavu Zorana Arunovićm Jasmina Milovanović i Brankica Zarić osvojile su zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u streljaštvu na 10 metara vazdušnim pištoljem, koje se održava u Norveškoj.

- Sve čestitke za našu Zoranu Arunović, Jasminu Milovanović i Brankicu Zarić. Hvala vam od srca na petoj medalji za našu Srbiju, kao i za trud i šampionsku energiju kojom ste našu trobojku još jednom postavile na pobedničko postolje! Bravo, devojke! - stoji u čestitci predsednika Srbije našim zlatnim strelkinjama.

Reprezentativke Srbije bile su najbolje. Drugo mesto i srebrna medalja pripala je Italijankama. Francuskinje su morale da se zadovolje sa bronzanim odličje.

Ovo je peta medalja za srpske strelce u dvorani živopisnog imena "Vikinški brod". 

Prethodno, zlato je osvojila Teodora Vukojević (vazdušna puška), srebrom su se okitili Zorana Arunović (pištolj) i miks Andrea Arsović/Lazar Kovačević (vazdušna puška), a bronzom miks Arunović/Damir Mikec.

Kada se tome dodaju medalje mladih strelaca koji su nešto ranije u istoj dvorani osvojili dva srebra i dve bronze na juniorskom EP, jasno je da će Srija još dugo biti velesila u streljaštvu.

BONUS VIDEO - Zmajevi najbolja ekipa

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024