TUŽAN DAN ZA SRPSKI SPORT: Preminula legenda Zvezde i potomak prvih Kineza u Beogradu

Novosti online

22. 02. 2022. u 09:07

RAJKO Lau, legendarni rukometaš Crvene zvezde, preminuo je u 82. godini.

ТУЖАН ДАН ЗА СРПСКИ СПОРТ: Преминула легенда Звезде и потомак првих Кинеза у Београду

Foto: SD Crvena zvezda

Rajko Vilhem Cijen Pan Lau, potomak je prvih Kineza koji su se doselili u Beograd pre Drugog svetskog rata, rođen je u Beogradu, na Zvezdari, a odrastao u Debeljači i Pančevu. Rukometnu karijeru je započeo u Dinamu iz Pančeva, dok je radio kao hemijski tehničar u opštini Pančevo.

Iz Pančeva je otišao u Mladi Proleter 1959. godine na poziv Davida Kalenića, gde je nastupao zajedno sa bivšim košarkašem Crvene zvezde Milanom Nikolićem. Nakon rasformiranja kluba, predsednik David Kalenić je formirao ŽRK Radnički Beograd, a Rajko na savet Kalenića stigao u Crvenu zvezdu 1963. godine i nastupao sve do kraja karijere, 1976. godine.

Rajko je delio teren sa mnogim rukometnim legendama Crvene zvezde, Srbije i stare Jugoslavije: Branislavom Pokrajcem, Milanom Lazarevićem, Milanom Kalinom, Petrom Fajfrićem, Petritom Fejzulom, Svetomirom Ćeramilcem, Andrijom Banjaninom i mnogim drugim.

Nastupao je za reprezentacije Beograda i Srbije, dok je za reprezentaciju Jugoslavije odigrao jedan nezvanični meč u Alžiru.

- Sportsko društvo Crvena zvezda porodici i prijateljima Rajka Laua upućuje poruke najdubljeg saučešća - navodi se u saopštenju.

BONUS VIDEO - Akcija "Budi zdrava ,vežbaj sa nama"

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna