"NEĆU DA VAM KAŽEM!" Novak Đoković je priznao mnogo toga posle prve pobede u 2022, pa i čega se plašio, ali jedno nije hteo!

D. N.

21. 02. 2022. u 20:59

NOVAK Đoković je konačno odigrao takmičarski meč u 2022. godini, na turniru ATP Dubai žreb mu je za rivala dodelio Lorenca Musetija, a kako je njihov duel završen u dva seta, u korist najboljeg igrača na svetu, Noletu je laknulo.

НЕЋУ ДА ВАМ КАЖЕМ! Новак Ђоковић је признао много тога после прве победе у 2022, па и чега се плашио, али једно није хтео!

FOTO: Tanjug/AP

To je, posle vrlo zanimljivog duela Đoković - Museti, priznao i sam Novak.


Najpre je ovako govorio na engleskom, odmah posle pobede:

- Divno je bilo vratiti se. Hvala svima koji su bili uz mene danas. Sve u svemu, pobeda u dva seta, mogu da budem zadovoljan mojom igrom, naročito jer nisam igrao maltene tri meseca. Bilo je momenata kada sam napravio nekoliko neiznuđenih grešaka u nizu, što je i normalno posle ovolike pauze, ali, drago mi je da sam u dva seta savladao vrlo talentovanog igrača, koji nije imao šta da izgubi. Pritom, uslovi su bili prilično vetroviti ali, sve u svemu, vrlo je ovo prijatno iskustvo za mene, rekao je Nole.

Upitan na koga je besneo u drugom setu, samo se nasmejao.

- Preskočiću ovaj odgovor (smeh). Jednostavno, to je u žaru  borbe, nekad moraš da izbaciš tu energiju iz sebe, nezadovoljan onim što se dešava, igrom, sobom, ali... Fokusiraš se na sledeći poen. I, ja sam uspeo da pronađem pravi servis u tim brejk trenucima, što je i bilo najvažnije.

Nedugo zatim, na srpskom jeziku je ovako sumirao učinjeno ovog ponedeljka na terenu u Dubaiju:

- Imao sam momente kada sam igrao fantastično, ali i kada je bilo grešaka u nizu. Verovatno se to na TV prenosu nije videlo, jako je duvao vetar, a nije ga bilo ovde tokom sedam dana otkako sam doputovao. No, to su neke stvari na koje, kao teniser, morate da se priviknete kada se dese. Igrao sam posle dva i po meseca, vratio se i odigrao solidan meč. Nije mi se dopao procenat prvog servisa, verovatno je on bio takav zbog vetra, ali kada je trebalo da budem agresivan, to sam i bio. Sve u svemu... "začin C", citirao je Nole staru reklamu, nasmejan.

Na kratkorajni izliv emocija se osvrnuo još jednom:

- Ja imam strast prema tenisu kakvu imaju i ostali igrači. Ovaj posao je moja ljubav, pa i moj posao, te ga uzimam ozbiljno u obzir. I mečeve, i svakodnevne treninge. Imajući u vidu kroz šta sam prošao u poslednjih mesec i po dana, odlično je bilo, rekao je Nole.

A potom je otkrio nešto od čega je strepeo:

- Moram da kažem da su navijači bili fantastični. Bilo je neizvesno kako će me dočekati publika, priželjkivao sam najbolje, ali ovo je bolje od najboljeg! Da sam izašao na teren u Australiji, ne bi bilo ovako (smeh). Nisam znao kako će ljudi reagovati, ali hvala im od srca!, rekao je presrećni Nole.

BONUS VIDEO: Kad se Srbi skupe da oslobode Novaka Đokovića
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna