OVO JE NAJBOLJE ŠTO SRBIJA IMA: Nikola Dedović smatra da će mladi vaterpolisti brzo da se priviknu na sistem u A timu

S. K.

05. 01. 2022. u 14:49

POČELA je da se stvara jedna nova vaterpolo reprezentacija Srbije.

ОВО ЈЕ НАЈБОЉЕ ШТО СРБИЈА ИМА: Никола Дедовић сматра да ће млади ватерполисти брзо да се привикну на систем у А тиму

FOTO: M. Vukadinović

Bez šestorice veličanstvenih, Filipa Filipovića, Andrije Prlainovića, Stefana Mitrovića, Milana Aleksića, Gojka i Duška Pijetlovića, ali sa mladim asovima koje će da predvode prekaljeni kapiten Branislav Mitrović, Dušan Mandić, Nikola Jakšić, Sava Ranđelović, Nikola Dedović, Strahinja Rašović, Đorđe Lazić. Olimpijski pobednici danas završavaju trodnevne pripreme sa Hrvatskom, s kojom su sinoć na bazenu SRPC "25. maj - Milan Gale Muškatirović" odigrali prijateljski meč.


- Drago mi je što smo se prvi put okupili posle leta u ovom sastavu. Prijao nam je rad sa Hrvatima. Trudićemo se da se što više okupljamo, s obzirom na to da je u odnosu na ranija takmičenja dosta izmenjen kalendar. Imaćemo dva velika turnira ove godine, sredinom maja SP u Fukuoki, krajem avgusta i početkom septembra EP u Splitu. Tu je i Svetska liga. Bićemo dosta zajedno i trudićemo se da se što pre prilagodimo novom ambijentu - ističe Dedović.


Posle Tokija, šestorica su se povukla iz reprezentacije, a šansu će pokušati da izbore oni koji su godinama bili na širem spisku ili mladi, koji su se dokazali osvajanjem Svetskog prvenstva do 20 godina.


- Znamo ko je nosio kapicu, ko je igrao, bio ovde, šest vrhunskih, veličanstvenih, ali mi smo ovde. Ovo je ekipa koja je trenutno aktuelna i trebalo bi da se trudi da ponovi minimum rezultate koje su oni ostvarili. Ovde nema nikog ko nije bio na širem spisku reprezentacije, da je osetio duh selekcije. Jednostavno, ovo je nova ekipa, svima nama je novo, ali ovi igrači su trenutno najbolje što Srbija ima - naglašava Dedović.

Nikola Dedović / FOTO: M. Vukadinović


Pripreme sa Hrvatskom su pun pogodak za novu selekciju.
- Zbog nas samih je najbitnije da se okupimo, da se vidimo, da malo budemo zajedno i osetimo atmosferu reprezentacije. Ova tri dana mnogo su nam koristila, probali smo da uvežbamo neke taktičke zamisli, da se pripremamo. Igraćemo meč Svetske lige, 18. januara sa Italijom u Šapcu. Nadam se da ćemo do aprila, kada počinju pripreme za Svetsko prvenstvo, da se okupimo još dva puta. Sigurno je da ćemo biti zajedno za meč u Slovačkoj i nadam se da ćemo još jedno zajedno da treniramo - zaključio je Dedović.


KAKO DRUGIMA, TAKO I NAMA
KALENDAR ove godine je paklen. Mnogi igrači odigraće preko 70 utakmica za vreme sezone, koja će trajati do sredine septembra iduće godine.
- Šta je tu je. Kako svima tako i nama. Naročito ovde sa nenormalnim brojem utakmica i putovanja. Ali, možemo jedino da se žalimo, a ne želimo to da radimo. Moramo da se prilagodimo svi, da budemo spremni i pre svega zdravu za celu ovu godinu - naglašava Dedović.

Bonus video: SPORTISTA 2021. GODINE: Filip Filipović je jedan od najtrofejnijih srpskih olimpijaca

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KREĆE NAJVEĆI CIRKUS U KINI: Aston Martin najbrži na treningu