ŠTEFANEK UGOSTIO SVETSKE PRVAKE: Kuglaška reprezentacija naše zemlje na prijemu u Sportskom savezu Srbije

N.I.

30. 12. 2021. u 15:26

KUGLAŠKI savez Srbije ostvaruje najbolje rezultate od svog osnivanja 1953. godine. Muška seniorska reprezentacija ove godine postala je šesti put šampion sveta, što je četvrta u nizu titula najboljih na planeti. Tim povodom seniorski reprezentativci, selektor Vojko Pavlović (selektor seniora od 2018. godine) i predsednik Kuglaškog saveza Srbije Uroš Dragojlović bili su gosti predsednika Sportskog saveza Srbije Davora Štefaneka i generalnog sekretara Gorana Marinkovića.

ШТЕФАНЕК УГОСТИО СВЕТСКЕ ПРВАКЕ: Куглашка репрезентација наше земље на пријему у Спортском савезу Србије

foto: SSS

Štefanek je čestitao reprezentativcima veliki uspeh.

- Kuglaška reprezentacija Srbije učinila nas je ponosnim. Čestitam Vam na svim dosadašnjim uspesima, velikom trudu i radu koji traje godinama i nadam se da ćete još dugo biti dominantni na svetskoj sceni. Oboren ekipni svetski rekord (sada iznosi 4140) samo je dokaz dominantnosti. Ponosni smo što ste jedina muška reprezentacija na svetu sa četiri osvojene uzastupne titule. Sportski savez Srbije će biti uz vas i u godinama koje su pred nama - rekao je Štefanek i dodao da je velika čast i zadovoljstvo što se srpski sportisti ističu rezultatima kako u pojedinačnoj tako i u ekipnoj kategoriji.

Kapiten kuglaške reprezentacije Srbije Daniel Tepša (igra u Nemačkoj) osvojio je svih šest svetskih titula. Vilmoš Zavarko (igra u Italiji), koji je na svetskoj rang listi bio broj jedan od 2009. do 2021. godine, još kao junior postizao je najveće rezultate, nosilac je 15 svetskih zlata u svim seniorskim disciplinama, među kojima je i šest ekipnih šampionata. Čongor Baranj (igra u Hrvatskoj)  na ovogodišnjem svetskom prvenstvu oborio je pojedinačni rekord koji je iznosio 734 čunja a sada je 738, a sa reprezentacijom osvojio pet titula. Robert Ernješi (igra u Nemačkoj) bio je prvak sveta takođe pet puta uz svoje kolege iz reprezentacije. Igor Kovačić (igra u Nemačkoj) i Radovan Vlajkov (igra u Nemačkoj) su sa reprezentacijom Srbije osvojili četiri planetarna šampionata.

Veliko pojačanje reprezentaciji su takmičari iz srpskih klubova Aleksandar Milinković (2 svetske titule), Bojan Kličarić (1 svetska titula) i Adrijan Lončarević (1 svetska titula). Ne smemo izostaviti i veliki uspeh srpske ženske reprezentacije koja je ove godine na svetskom prvenstvu ušla među najbolje četiri ekipe. Juniorska kuglaška reprezentacija Srbije takođe ostvaruje odlične rezultate, a 2010, 2012, 2014, 2016. i 2018. godine bili su ekipni prvaci sveta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KREĆE NAJVEĆI CIRKUS U KINI: Aston Martin najbrži na treningu