HRABRE SRPKINJE PALE U ZAVRŠNICI: Olimpijske šampionke uz pomoć španskih sudija savladale našu reprezentaciju

Novosti online

11. 12. 2021. u 19:29

RUKOMETNA reprezentacija Francuske savladala je Srbiju sa 22:19 u utakmici drugog kola druge faze Svetskog prvenstva za rukometašice.

ХРАБРЕ СРПКИЊЕ ПАЛЕ У ЗАВРШНИЦИ: Олимпијске шампионке уз помоћ шпанских судија савладале нашу репрезентацију

Foto: EPA

Ovim porazom, Srbija je izgubila šansu da se plasira u četvrtfinale Svetskog prvenstva, pa će u ponedeljak u poslednjem meču Grupe 1 sa Slovenkama da odluči o trećoj poziciji.

Malo nedostatak sreće i koncentracije, a mnogo više čudan kriterijum španskih arbitara koji su mnogo jačim Francuskinjama dozvolili grublju odbranu, koštao je izabranice Uroša Bregara plasmana u četvrtfinale.

Srbija je odigrala hrabro protiv olimpijskog šampiona, vodila na poluvremenu posle dva preokreta, a u samoj završnici utakmice imala nekoliko prilika da dođe i do plus dva.

Posle pet neiskorišćenih napada privođstvu 18:17, usledio je pad u poslednja četiri minuta. Fransuskinje su stigle do 19:18, posle čega je Bregar pokušao tajm-autom da vrati naše devojke, ali bezuspešno. 

Da je Radojević pogodila sa sedam metara možda je moglo da bude nešto više iz ove utakmice, a zaslužile su devojke bar bod. U sledećem napadzu Francuska je dobila sedmerac koji je realizovan i tu je bio kraj neizvesnosti. d okraja primili smo još jedan gol.

Ipak, nemamo šta da zamerimo našim devojkama, ne zna se koja je bolje igrala. Od fenomenalne Risović na golu, do raspoloženih Radojević i Stojiljković u napadu sa pet, odnosno četiri gola.

FRANCUSKA - SRBIJA 22:19

Dvorana: u Granoljersu

Gledalaca: 1.000
Sudije: Alvarez i Bustamante (Španija)
Isključenja: Srbija 4, Francuska 10 minuta
Sedmerci: Srbija 4 (3), Francuska 4 (3)
SRBIJA: Risović (10 odbrana, 1 sedmerac)), Vukajlović 1, Marija Agbaba 1, Jelena Agbaba, Janjušević 1,Kojić, Radojević 5 (3), Kocić, Jovović, Stamenić 2, Jovanović, Lovrić 1, Stoiljković 4, Liščević 2, Petrović 2, Graovac.
FRANCUSKA: Gloser (7 odbrana), Nogandi 2, Tublan 1, Valentini 1, Pino 1 (1), Lasors 2, Zadi Deuna 6 (2), Niakate, Ahanda, Sersin Golin 3, Horaček, Edvig, Fopa 3, Nze Minko 1, Granijer 1, Darlo (6 odbrana, jedan sedmerac).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a