SRBIJU OČEKUJE TEŽAK MEČ: Rusija je ozbiljna ekipa

Novosti online

06. 12. 2021. u 18:30

SELEKTOR ženske rukometne reprezentacije Uroš Bregar istakao je da njegove izabranice protiv Rusije moraju da igraju još bolje nego protiv Poljske u prethodnom kolu.

СРБИЈУ ОЧЕКУЈЕ ТЕЖАК МЕЧ: Русија је озбиљна екипа

Foto: EPA

Srbija je već ostvarila plasman u narednu rundu takmičenja, ali bitan je svaki bod koji se prenosi, pa će izabranice Uroša Bregara nastojati da se pokažu u najboljem svetlu u utakmici protiv vicešampiona Olimpijskih igara u Tokiju.


"Mislim da smo obavili dobar posao i ispunili ciljeve koje smo zacrtali. Predstoji nam utakmica sa Rusijom, znamo da čitava prva postava igra za CSKA iz Moskve, učesnika Lige šampiona", rekao je Bregar za sajt RS S.

"Istina je da ne igraju dve najbolje ruske igračice Darija Dimitrijeva i Ana Vjahirjeva, ali Rusija ima veliku bazu mladih i dobrih igračica i ako neka nedostaje, dolazi druga. Smatram da je to ozbiljna reprezentacija. Jesu se podmladili, ali ipak prva postava igra u CSKA i čeka nas jedan težak meč", ističe Bregar.

Posle utakmice sa Rušijom, sledi selidba u Granoljers i nastavak takmičenja gde se grupa B ukršta sa selecijama iz grupe A, u kojoj se nalaze olimpijski šampion Francuska, Crna Gora, Angola i Slovenija.

"Tamo je najbolja selekcija Francuska i ona uvek ide na medalju, odnosno na zlato. Tu je i selekcija Slovenije. Juče je Crna Gora pobedila Angolu, tako da mislim da će u narednu fazu ići Francuska, Crna Gora i Slovenija. Svi protivnici su nam poznati i mislim da su pred nama četiri teška meča", zaključio je selektor Bregar.

Srbija preostalu utakmicu u grupi B protiv Rusije igra sutra od 20:30 sati, koja takođe dosadašnjem toku takmičenja na Svetskom prvenstvu ima dve pobede.

Nakon prve faze takmičenja po grupama, tri najbolje plasirane ekipe iz svake grupe će oformiti nove četiri grupe od po šest reprezentacija.

Kapitenka Jovana Stoiljković i golmanka Jovana Risovićsložile su se da selektorom da Srbiju čeka težak duel.


"U pitanju je snažna selekcija koja igra brz i dinamičan rukomet. Moramo ozbiljno da se spremimo da bismo pružile dobar otpor. Imaju podmlađenu ekipu, kao što je slučaj i sa našom selekcijom.Takođe, imaju novog selektora i vidi se promena. Igraju složenije, brže, drugačije, ali se nadam da ćemo moći da ih zaustavimo u toj igri i da pružimo maksimalan otpor", rekla je Stoiljković.

Kao adut srpskog tima ona ističe jaku odbranu.

"Treba da se borimo do kraja i da pružimo maksimum. Naše oružje je odbrana, tako da se nadam da ćemo ponoviti odbranu protiv Poljske i da ćemo možda moći da izađemo sa pozitivnim ishodom. Svi znamo da je reprezentacija Rusije olimpijski vicešampion, ali mi idemo do kraja, ne predajemo se i nadam se da ćemo uspeti da odigramo jednu dobru utakmicu", poručila je ona.

Pogledale smo malo utakmicu koje su Ruskinje juče igrale sa Poljskom, videle smo da nisu nepobedive, ali sigurno imaju veoma kvalitetne igračice, kaže golmanka Jovana Risović.

"Danas nam je dan za odmor, imamo trening oporavka, video analizu i taktiku da se spremimo za njih. Ali ponavljam, nisu nepobedive i sigurno se nećemo predati. Od samog početka ulazimo veoma motivisano, veoma ozbiljno. To će biti borba za prvo mesto u grupi, tako da nam veoma znači, sigurno. Daćemo sve od sebe i spremićemo se danas što bolje", rekla je Risović.

Srbija je već ostvarila plasman u narednu rundu takmičenja, a posle utakmice sa Rušijom, sledi selidba u Granoljers i nastavak takmičenja gde se grupa B ukrštate sa selecijama iz grupe A, u kojoj se nalaze olimpijski šampion Francuska, Crna Gora, Angola i Slovenija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)