HAMILTONU IZMIČE TITULA? Samo pobeda na VN Brazila ostavlja Britanca u trci za odbranu trofeja

S. R.

11. 11. 2021. u 22:20

JEDNA od uzbudljivijih sezona u protekloj deceniji Formule 1 polako se provodi kraju, a borba za titulu dostiže vrhunac.

ХАМИЛТОНУ ИЗМИЧЕ ТИТУЛА? Само победа на ВН Бразила оставља Британца у трци за одбрану трофеја

Foto AP

Da bi osvojio rekordnu osmu titulu šampiona i prestigao Mihaela Šumahera, Luisu Hamiltonu potrebne su sve pobede u preostale četiri trke. Posle trijumfa u Meksiku, Maks Ferštapen uvećao je prednost na 19 bodova u odnosu na Britanca, a u igri se nalazi još 107 poena.

Zato i ne čudi to što ljubitelji Formule 1 sa nestrpljenjem iščekuju predstojeći vikend i trku na stazi "Interlagos" u Brazilu, na kojoj će Hamilton morati da slavi kako bi ostao u konkurenciji za sjajno dostignuće i obilaženje legendarnog Nemca na večnoj listi.

- Preostale su još četiri trke, nastaviću da guram napred, neću se predati - najavio je ljutu borbu do kraja Hamilton posle vožnje u Meksiku.

Svestan je njegov glavni konkurent Holanđanin Ferštapen da će Britanac u bolidu Mercedesa jurišati svim silama po pobedu u Sao Paulu.

- Dug je put pred nama u šampionatu. Naravno, sada izgleda dobro, ali sve se može brzo preokrenuti - komentarisao je Ferštapen stanje na tabeli posle pobede u Meksiku.

Format predstojeće Velike nagrade Brazila biće malo drugačiji u odnosu na ostale trke u karavanu Formule 1. Osim uobičajenih kavilifikacija i trke, voziće se i sprint trka u dužini od 100 kilometara, a upravo na njoj će se odlučivati o pozicijama na startnom gridu pred početak trke koja je zakazana za nedelju. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri