BEZ IZNENAĐENJA NA BANJICI: Zvezda dobila Spartak, presudio drugi set

V. N.

06. 11. 2021. u 20:26

ODBOJKAŠI Crvene zvezde ljubomorno čuvaju prvo mesto u Superligi.

БЕЗ ИЗНЕНАЂЕЊА НА БАЊИЦИ: Звезда добила Спартак, пресудио други сет

FOTO: M. Vukadinović

Crveno-beli su na Banjici u derbiju šestog kola savladali najprijatnije iznenađenje šampionata subotički Spartak sa 3:1 (22:25, 26:24, 25:20, 25:18). Beograđane iduće nedelje očekuje teško gostovanje u Kraljevu protiv Ribnice.

Subotičani su pokazali da su pravi hit prvenstva. Dobili su prvi set, u drugom vodili sa 22:20, kada je domaćin zahvaljujući sjajnom Nikoli Meljancu uspeo da preokrene i izjednači na 1:1. U preostala dva čina na terenu su dominirali crveno-beli.

- Ovo je velika pobeda, jer Spartak igra izuzetno od početka sezone. Mi smo u meč ušli malo mekše nego što sam hteo, što su oni brzo iskoristili. Da drugi set nismo prelomili u samoj završnici utakmica bi išla potpuno drugim tokom. Pokazali smo da vredimo, da na nas moraju računati pri svim rezultatima, pa i 22:20 za protivnika i 1:0 u setovima. Drago mi je da su momci odgovorili dobro, da smo imali odgovor na njihovu dobru, požrtvovanu igru i da smo, pre svega našom dobrom igrom na servisu i iz napada stigli do tri boda - istakao je strateg crveno-belih Igor Žakić.

Mladi stručnjak je pohvalio svoj nekadašnji klub:

- Za igrače Spartaka nema izgubljene lopte. Znali smo da ćemo i mi morati da budemo takvi. Voleo bih kad bi takvi ostali i u narednoj utakmici i potrudiću se tokom naredne nedelje kroz treninge da to tako i bude.

Mladi stručnjak je zadovoljan što izlaze iz ritma sreda-subota:

- Naporno je bilo. Mnogo informacija o protivnicima, malo vremena da se neke stvari, koje loše funkcionišu, isprave treningom, pa se ispravljaju pričom, a to nikad nije bolja varijanta. Mislim da smo uradili dobar posao u minulom periodu. Izgubili smo od Partizana, ali smo porasli od te utakmice što mi je drago.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)