SKUPŠTINA ANOK: Maljković i Višacki predstavljaju OKS na Kritu

Novosti online

23. 10. 2021. u 13:55

PREDSEDNIK Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Božidar Maljković i generalni sekretar Đorđe Višacki učestvuju u radu 25. Generalne skupštine Asocijacije nacionalnih olimpijskih komiteta (ANOK), koja se održava na grčkom ostrvu Krit.

СКУПШТИНА АНОК: Маљковић и Вишацки  представљају ОКС на Криту

FOTO: OK Srbije

Kako je saopšteno iz OKS, ovaj događaj predstavlja najšire okupljanje olimpijske porodice koju čine najviši predstavnici nacionalnih olimpijskih komiteta iz celog sveta.


Ovo je prvi veliki međunarodni olimpijski forum koji se održava od početka pandemije virusa Covid 19, a prisustvuju i predstavnici organizacionih komiteta prethodnih i narednih letnjih i zimskih olimpijskih igara, međunarodnih sportskih federacija i drugih najznačajnijih međunarodnih sportskih institucija.

Planirano je da na ovoj sednici, pored izveštaja organizacionog komiteta Olimpijskih igara u Tokiju, budu prvi put predstavljena pravila održavanja Zimskih olimpijskih igara u Pekingu u okolnostima aktuelne pandemijske situacije.

Delegati iz celog sveta imaće priliku i da se izjasne o predloženim izmenama i dopunama statuta Asocijacije nacionalnih olimpijskih komiteta, a takođe biće uručene i tradicionalne nagrade najuspešnijim sportistima i nacionalnim olimpijskim komitetima na prethodno održanim Igrama u Tokiju.

- Izuzetno je važno i dragoceno što se međunarodna olimpijska porodica konačno okupila da razmeni iskustva i ideje za dalji razvoj našeg pokreta. Bez obzira što je komunikacija elektronskim putem intenzivno održavana tokom trajanja pandemije očigledno je da je ljudima nedostajala mogućnost da u direktnoj komunikaciji razgovaraju o aktuelnostima olimpizma. Mi smo zadovoljni što ćemo imati prilike da obavimo veći broj sastanaka sa ljudima iz Međunarodnog olimpijskog komiteta na teme koje su važne za naaa sport i naš olimpijski komitet - izjavio je Maljković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)