MLADI SRPSKI BOKSERI: Boks nam dao šansu da uspemo u životu

Novosti online

12. 10. 2021. u 12:53

MLADI srpski bokseri Semiz Aličić, Omer Ametović i Almir Mamić, osvajači brojnih medalja u juniorskoj konkurenciji, izjavili su da jedva čekaju seniorski šampionat sveta u Beogradu i da će učiniti sve da što bolje predstave svoju zemlju.

МЛАДИ СРПСКИ БОКСЕРИ: Бокс нам дао шансу да успемо у животу

foto: bss

Na šampionatu sveta, koji počinje 24. oktobra, boriće se 664 boksera iz više od 100 zemalja.


- Borbe su naša svakodnevica, ring je naša žila kucavica, u njemu se kuju i iz njega se ostvaruju naši snovi. Prošao sam razna takmičenja, bilo je puno pobeda, bilo je i poraza. Boks nam je dao šansu da uspemo u životu i svima preporučujem da uđu u naš svet boksa koji je u Srbiji svuda besplatan. Nikada nisam imao tremu, o bilo kom meču da se radilo, uvek sam na to gledao kao na novi zadatak sa kojim moram da se suočim i rešim na najbolji mogući način - izjavio je Aličić, juniorski šampion Evrope iz 2018. godine, a preneo Bokserski savez

- Sada, moram priznati, kako se približava početak Svetskog prvenstva u Areni, u meni tinja i ta pozitivna trema - dodao je on.

- Osmeh me nikada ne napušta, sa osmehom ulazim i izlazim iz ringa, to je moj zaštitni znak, sa osmehom ću hrabro ući u svaki meč u Areni i nadam se da će ih biti onoliko koliko bude potrebno za osvajanje medalje - poručio je Aličić.

Ametović, bronzani sa šampionata Evrope 2018. godine, ističe da ne bi mogao da zamisli život bez boksa.

- Boks je moja najveća ljubav, treniram od malih nogu, boks teče mojim venama. Besplatne škole boksa imamo širom Srbije i pozivam mlade da se oprobaju u ovoj veštini, jedan trening od sat vremena dnevno znači mnogo, odvojiće vas od ulice, od kompjutera, telefona, na kraju može da vas učini i reprezentativcem Srbije, što je najveća čast koju jedan sportista može doživeti - poručio je Ametović.

Treći tinejdžer u redovima bokserske reprezentacije Srbije 18-godišnji Memić, osvajač bronze na Evropskom šampionatu za omladince novembra 2020, izjavio je da je boks veoma uticao na kompletan razvoj njegove ličnosti.

- Sklonio me je sa ulice, a snagu i energiju koju posedujem kanalisao na pravi način. Bio sam problematičan, a ovaj sport je neutralisao sve loše u meni i istakao sve dobro. Sad sam u Beogradu, sa mojim dragim kolegama iz reprezentacije, u finišu smo priprema za Svetsko prvenstvo u Areni. Zahvaljujem se Bokserskom savezu i predsedniku Borovčaninu na svemu što su učinili za nas, što su nam dali priliku da se kod kuće borimo na najvećoj svetskoj smotri u našem sportu. Konkurencija je izuzetno jaka, očekujemo medalju i borićemo se za nju - poručio je Memić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega