HAMILTONA OVO MOŽE SKUPO KOŠTATI: Svetski prvak osvojio pol poziciju u Istanbulu pa zbog promene motora kažnjen deset pozicija

Novosti online

09. 10. 2021. u 16:21

SVETSKI prvak Luis Hamilton osvojio je pol poziciju u kvalifikacijama pred Veliku nagradu Turske, ali će na nedeljnoj trci krenuti sa 11. pozicije.

ХАМИЛТОНА ОВО МОЖЕ СКУПО КОШТАТИ: Светски првак освојио пол позицију у Истанбулу па због промене мотора кажњен десет позиција

FOTO: AP

Vozač Mercedesa je i u petak bio najbrži na prvom slobodnom treningu, ali mu je posle sesije delimično zamenjen motor, što povlači automatsku penaltizaciju od deset mesta.

Hamilton trenutno ima dva boda više u odnosu na Maksa Ferštapena u generalnom plasmanu, ali bi tu prednost mogao da izgubi zbog ovih okolnosti.

Takođe, Karlos Sainz, vozač Ferarija, u potpunosti je obavio promenu motora, tako da će on vožnju početi sa poslednjeg mesta, iako je kvalifikacije završio kao 15.

Iz prvog reda na startu krenuće Hamiltonov klupski drug Valteri Botas, a odmah iza njega biće Maks Ferštapen u Red bulu, a u drugom redu biće Ferarijev Šarl Lekler i Pjer Gasli iz alfa Taurija.

Velika nagrada Turske vozi se u nedelju od 14 časova. Poredak sedam trka pre kraja: Hamilton 246,5, Ferštapen 244,5, Botas 151, Noris 139... 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!