ODLAZAK DRAŠKA SLOMOVIĆA: Preminuo dugogodišnji novinar "Večernjih novosti"

V.N.

06. 09. 2021. u 14:04

DRAGOSLAV Draško Slomović, poznati sportski novinar, preminuo je jutros u Beogradu u 73. godini, posle duge i teške bolesti.

ОДЛАЗАК ДРАШКА СЛОМОВИЋА: Преминуо дугогодишњи новинар Вечерњих новости

foto arhiva VN

Slomović je rođen 1949. u Mojkovcu, a čitav svoj radni vek proveo je u "Večernjim novostima", u koje je primljen 1973. kao jedan od najtalentovanijih kandidata svoje generacije.

Ostao je upamćen kao vrhunski profesionalac, britkog pera, vrsni poznavalac "malih" sportova. Najveći deo karijere posvetio je izveštavanju sa sportskih događaja, jedan period je proveo na mestu urednika beogradske rubrike i feljtona.

Nikad nije voleo prvi plan. Nikad se nigde nije gurao. Nikad nije pametovao. Nikad nije delio lekcije sa visine. A bio je u svemu tako visoko. I uvek, ali baš uvek, bio je tu da pomogne, otvori put, majstorski svakom ukaže i na velike greške tako da se osećate kao da vas je pozvao na piće kad zabrljate. Veliki Dragoslav Slomović nije voleo one najveće sektore.

Uživao je u atletici, rukometu, Olimpijskom komitetu, danas urušenom OFK Beogradu, išao na sada nezamislive višesatne raznorazne sednice koje su svakom drugom bile kazna. Ispod gustih brkova često je bila cigareta, iza najčešće ozbiljnog lica krila se ogromna dobrota.

Uživao je u trenucima kada bi nekom mladom, tek pristiglom, mogao da pomogne. Na novinarskom, ali i svakom drugom izazovu.

Tamo negde početkom devedesetih često se igrao šah u sportskoj redakciji "Novosti". Draška nikad niste mogli da vidite za tablom. Bio je klasa iznad. Ali je uvek kibicovao, čekao trenutak da malo "pogura" figure slabijem. I onda samo čuješ "ćeraj ovoga". Partija bi bila rešena, Draško i neko u trenutku lošiji bi pobeđivali. Poslednju partiju je, na žalost, izgubio.

Otišao je veliki Dragoslav Slomović, dobričina kakvih danas gotovo da nema.

Mesto i datum sahrane biće naknadno saopšteni.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna