SVE JE LAKO ZA SRBIJU: Jelena Blagojević bez razmišljanja prihvatila odluku selektora da igra libera

V. N.

01. 09. 2021. u 19:12

ZA Srbiju ništa nije teško. Jelena Blagojević nikad nije imala dilemu da li bi trebalo da se žrtvuje za svoju reprezentaciju ili ne.

СВЕ ЈЕ ЛАКО ЗА СРБИЈУ: Јелена Благојевић без размишљања прихватила одлуку селектора да игра либера

foto: M. Vukadinović

Mada joj je prirodna pozicija primač, bez razmišljanja je prihvatila odluku selektora odbojkašica Zorana Terzića da na 32. EP u Srbiji, Bugarskoj, Hrvatskoj i Rumuniji igra na mestu libera.

Inače, naše dame večeras u četvrtfinalu igraju sa Francuskom, i ukoliko sve prođe kako se očekuje, u petak (20.00) u "Štark areni" sastaće se sa Turskom, koje je sinoć u Plovdivu oduvala Poljsku sa 3:0.

- Pre četiri godine, za vreme Evrovoleja 2017. u Bakuu (Azerbejdžan), prvi put sam igrala libera. U početku mi je bilo čudno, jer sam navikla da napadam, a ponekad kada bih na trenutak zaboravila svoju novu ulogu i krenula da smečujem, trener bi mi dobacio: "Jelena, gde si krenula!" Volim da igram odbranu, da primam servis, čak i u klubu, iako sam spoljni napadač, više sam skoncentrisana na odbranu - priča za sajt CEV Jelena Blagojević, koja se Srbijom ima dva evropska zlata i olimpijsku bronzu.

Jelena je samo pre nekoliko nedelja igrala primača na Olimpijskim igrama u Tokiju, gde smo osvojili bronzu. U Beogradu na poziciji libera igra sa Silvijom Popović.

- Kada igram za reprezentaciju, čak i kada bi me zamolili da igram srednjeg blokera, igrala bih. Igranje za selekciju Srbije je nešto zaista posebno. Ponekad mi nedostaje napad, ali zaista uživam u ovoj ulozi - naglašava Jelena.

Blagojevićeva je kapiten poljske Rešovije. Rođena je 1. decembra 1988. godine u Olovu (BiH), pre nego što je otišla u inostranstvo branila je boje Vizure i Crvene zvezde.

Oprobala se i u rukometu i košarci, jedno vreme je igrala odbojku na pesku. Čak je 2009. sa Ivanom Isailović bila pobednica Mastersa u bič voleju. Priznaje da nije uvek lako prihvatiti ovakve promene, posebno kada godinama igra u napadu...

- Moja visina je 180 cm, tako da ne mogu da igram kao srednji bloker, ali u svakom trenutku pokušavam da dam svoj doprinos koliko mogu. Kada sam bila mlađa mnogo sam usavršavala tehniku. Mislim da je najvažnije u ovim prilikama kako da prihvatite promene. Opet, ne bi mi bio problem u slučaju potrebe da igram kao bloker u našoj selekciji. Uostalom, kada se završi šampionat Starog kontinenta, vraćam se staroj ulozi - podvlači Blagojevićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna