BITKA ZA PRVO MESTO: Srpkinjama dovoljna dva seta

S. K.

25. 08. 2021. u 08:30

NAŠE dame nikad nisu volele da kalkulišu. Zato će večeras (20.00), u "Štark areni", u svom poslednjem nastupu u grupi A 32. po redu Evropskog prvenstva u Srbiji, Bugarskoj, Hrvatskoj i Rumuniji, učiniti sve da savladaju najtrofejniju evropsku selekciju, podmlađenu Rusiju.

БИТКА ЗА ПРВО МЕСТО: Српкињама довољна два сета

FOTO: CEV

Srpkinje su već u osmini finala, a pošto su sinoć savladale Azerbejdžan, danas su im dovoljna dva seta kako bi osigurale prvu startnu poziciju. Inače, osminu finala obezbedile su i Belgija i Rusija.

Ali, evropske i svetske prvakinje žele da do nokaut faze što više podignu nivo svoje forme. Zato su im protiv Rusije neophodni i rezultat i dobra igra. Selektor Zoran Terzić se nada da se neće ponoviti slabosti iz duela sa Belgijom (3:0).

- Ako protiv Ruskinja budemo igrali kao protiv Belgijanki, nemamo šta da tražimo. Rusija ima mladu ekipu, veoma perspektivnu, igračice koje će biti vrhunske za koju godinu. Na kraju krajeva one su željne pobeda, željne su da nas savladaju. Čak mislim da će njihova želja da bude jača od naše. A mi njih na evropskim prvenstvima u istoriji nikad pobedili nismo. Imamo bilans nula pobeda - govorio je posle duela sa Belgijom Terzić.

A Ruskinje su preksinoć protiv Belgijanki pokazale da su sklone oscilacijama, jer su prokocakle vođstvo do 2:0. Čini se da su im kola krenula nizbrdo kada su u trećem setu olako ispustile 4:0, jer su od tog trenutka dominirale "žute tigrice". Blistala je Brit Heborts sa 32 poena.

- Kod nas nema dileme, hoćemo da pobeđujemo do kraja, bez obzira na ime ili snagu rivala - jasna je Jelena Blagojević.

Ruskinje su u Beograd došle bez pet najiskusnijih igračica - Natalije Gončareve, Irine Fetisove, Irine Koroljeve, Irine Voronkove i Ane Podkopajeve.

- Gledala sam ih. Nisu u najjačem sastavu, ali ne smemo nikog da potcenimo. Jesu slabije u odnosu na Olimpijske igre ili Ligu nacija, došle su sa podmlađenom ekipom, tako da mislim da ne bi bilo problema - naglasila je Katarina Lazović.

Prva zvezda Rusije u Beogradu je 17-godišnja Arina Fedorceva, ćerka olimpijskog šampiona u veslanju iz Atine 2004. Sergeja Fedorceva.

- Atmosfera je kao na Olimpijskim igrama. Inspiriše me da uvek pružim maksimum i da pobeđujem. Svaki meč je specijalni događaj za mene - kaže Arina, koja će u novoj sezoni da igra za Fenerbahče Zorana Terzića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri