SAOPŠTENJE VSS POVODOM PRIPREMA U SLOVENIJI: Zlato iz Tokija sve govori!

Novosti online

12. 08. 2021. u 19:47

VATERPOLO Savez Srbije je izdao saopštenje "povodom raznih neistinitih informacija koje su se pojavljivale u medijima prethodnih dana, a vezano za pripreme reprezentacije u Sloveniji, zbog tobožnjih "nepostojećih uslova u Srbiji".

САОПШТЕЊЕ ВСС ПОВОДОМ ПРИПРЕМА У СЛОВЕНИЈИ: Злато из Токија све говори!

FOTO: AP

- VSS planove i programe svih selekcija donosi svakog decembra za narednu godinu, a prema predlogu trenera, selektora, kao i Stručnog saveta koji ih usvaja na posebnoj sednici, gde se svi planovi i programi razmatraju i obrazlažu - ističe se u saopštenju VSS i nastavlja:

- Konkretno, u slučaju bazičnih priprema reprezentacije moramo da istaknemo da je Brdo kod Kranja izabrano kao najpogodnije mesto pred OI u Tokiju, gde bi pored fizičke, bila urađena i mentalno psihološka priprema koja je zahtevala svojevrsnu izolaciju od spoljnih faktora. Dakle, nikakvo nepostojanje uslova u Srbiji u vidu objekata za pripreme nije postojalo, već isključivo razlozi gore navedeni.

Moramo da istaknemo veliku podršku Predsednika Republike Srbije, Vlade Republike Srbije, Ministarstva omladine i sporta proteklih godina kroz sanaciju dugovanja nasleđenog iz perioda neodgovornog poslovanja, višestruku pomoć klubovima za nastupe na takmičenjima i sanaciju posledica prouzrokovanih epidemijom virusa korona, podršku pri organizaciji najvećih sportskih takmičenja u našoj zemlji, isplatu novčanih nagrada u rekordnom roku, redovnu isplatu nacionalnih priznanja... Ovo su činjenice koje se mogu na jednostavan način proveriti i svaka manipulacija bilo kog od ovih podataka je zlonamerna.

Na kraju, svi smo svedoci velikog uspeha ostvarenog pre samo nekoliko dana u Tokiju i osvajanja nove zlatne medalje. Apelujemo na javnost i medije da se na pozitivan način bavimo ovom temom, jer svaka dezinformacija i manipulacija samo baca senku na vrhunski rezultat naših momaka na koji bi svi zajedno trebalo da budemo ponosni - piše u saopštenju VSS.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KREĆE NAJVEĆI CIRKUS U KINI: Aston Martin najbrži na treningu